maanantai 19. joulukuuta 2016

Konstanz - Märstetten, Sveitsi

Eilen varmistui, että voin majoittua Pilgerherberge Märstettenissä. Se ratkaisi - aamulla töpinäksi ja kävelyä jatkamaan.

Rinkkaa pakatessani huomasin villakerrastoni hävinneen! Harmittaa, se oli ohut, mutta lämmin. No, Camino ottaa ja antaa.

Vielä ennen Sveitsin rajalle menoa piti saada Sveitsin valuuttaa. Rautatieasemalla se kävi Visalla kätevästi ja nopeasti.

Vaihteeksi tuulinen päivä tänään ja lämminkin (+2 °C), vaan eipä tuullut metsätiellä. Raikasta ja tyyntä oli taas astella mielimaisemassa.

Reitti on ollut täällä Sveitsin puolella hyvin ohjeistettu - ainakin toistaiseksi. Silti, jonkun kerran kysyin ja varmistin suuntaa. Taas sain kuulla, että Märstetten on kaukana, joudut kiipeämään rappusia ja kulkemaan metsässä.

Ja olihan niitä rappuja, hienoja metsäteitä, laskuja ja pitkiä nousuja, mikä minusta vaan on paljon mieluisampaa kuin tasaisella kulkeminen. 

Ja täytyy sanoa, että hyvä kun tuli harjoiteltua Varasvuoren rappusissa. Siitä on ollut tällä reissulla apua.

Matkalla join tai sain kahvit autokorjaamon toimistokopperossa.

Puolelta päivin pidin varsinaisen paussin Gasthausissa. Lounaaksi söin siellä jotain kummaa soppaa, ainakin ohraryynejä siinä oli.

No, majapaikka löytyi helposti ja olin sen edustalla puoli kolmen aikoihin odottamassa oven avaajaa. Tämä Pilgerherberge on normaalisti suljettu, mutta Brighit tulee päästämään minut sisälle.

No, Brighit tuli ja esitteli tilat, ohjeisti muutenkin reittiä ja esitteli karttoja ja kirjallisuutta, joihin voin tutustua aikani ratoksi.

Täällä sitä nyt sitten ollaan yksin 200-vuotta vanhassa ja matalassa majassa ja kuunnellaan rapinoita.

Suihkun jälkeen kävin viereisessä kaupassa ostamassa vähän syömistä ja keitin kahvit. 

Nettiä ei ole, joten ei kuvia montakaan tähän postaukseen - myöhemmin sitten. 

Huomenna on suht pitkä etappi edessä. Minun piti soittaa Frau Harderille ja varmistaa yöpyminen. 



1 kommentti:

  1. Onnea Sveitsin saavuttamisesta, yksi etappi takana ja monta uutta edessä! Toivottavasti löydät uuden villakerraston kadonneen tilalle.
    -S

    VastaaPoista