tiistai 13. joulukuuta 2016

Bad Waldsee - Ravensburg

Bad Waldseessä aamu oli aika sumuinen ja pakkasta noin -3 astetta.
Aikomus oli jatkaa kävelyä tänään Bad Waldseestä Ravensburgiin (n. 25 km). Toisin kävi, bussilla tulin Ravensburgin Jugendherbergeriin. 

Ensi vaikutelmani Bad Waldseestä oli mieluinen. Oikeastaan olisin halunnut jäädä tähän vanhaan, viehättävään ja siistiin pikkukaupunkiin pidemmäksi aikaa. Ihastuin kaupungin selkeyteen ja kiireettömään ilmapiiriin.
Varsinkin kaupungin Stadtseen ja Schloßseen ympäristö on kovin kaunis. Näitä kiertää jalkakäytävä, jossa ihmisten on mukava kulkea. Minulta jäi tämä kierros nyt tekemättä.

No, enpä siis raskinut jäädä, majoittuminen on kalliinpuoleista, ei käy budjetilleni.

Ehdin ennen huoneen luovutusta tehdä ilman rinkkaa pienen katselmuksen keskustan tuntumassa ja käväistä katsomassa sisältä kaunista kirkkoa, Pfarrkirche St. Peteriä, ja sain samalla leiman passiini.

Kirkon liepeillä näin keltaisen simpukankin, siitä se reitti näköjään alkaa. Kovasti teki mieli lähteä kävelemään, mutta myöhäistä, olisi oltava jo reitillä.

Respassa sanoin, että olisi kiva kävellä Jakobswegeniä pitkin Ravensburgiin. "Ei missään nimessä", sanoivat, "bussilla pääset vaivattomasti." "Siellä on liikaa sumuakin."

Tästä tulee mieleen, että kun kyselen tai varmistan reittiä, ihmiset herkästi ensi sijassa ohjaavat pyörätielle. Sanovat, että tuolla metsässä jossain se pilgrimreitti on, mutta ei sinne kannata mennä, siellä on mutaista, märkää ja rankkaa kulkea, pyörätie on helpoin tie.

No, mistä he voivat tietää, että tykkään juuri tuollaisista vaikeakulkuisista metsäteistä.

Ikävin reitti minusta on tasainen, asvaltoitu ja suora pyörätie, joka suurimmaksi osaksi seuraa vilkasliikenteistä autotietä.
Täältä Jugendherbergenin pihapiiristä näkee kuulemma kaikki kaupungin tornit, ja niitä onkin paljon, vaan ei tänään näy sankan sumun takia.

1 kommentti:

  1. Täällä sama lämpötila kun siellä, ei yhtään luntakaan. Voi hyvin!

    VastaaPoista