lauantai 23. toukokuuta 2015

Oia - Baiona

Aamusella lintujen virkeä laulanta siivitti kulkuani. Atlantin valtameri aaltoili ja tyrskysi rauhallisesti. Oikealla vuoren takaa kurkisti aurinko alkaen pikkuhiljaa lämmittää jäseniäni. Jänis puikkelehti tien poikki.


Upeaa oli taas astella eteenpäin kauniina kesäaamuna.




Tässä kohtaa olin hämmentynyt, miten päästä verkon taakse polulle. Kiertelin ja kaartelin ja kokeilin seipäistä kääntää - verkkoa vain joka puolella.
No, en nyt kovin kauan jaksanut pähkäillä, vaan kömmin Denisen kepillä verkkoa nostaen sen alta. Hyvin se sujui, mitä nyt rinkka vähän jäi kiinni. Asettelin sitten verkon samaan malliin kuin olikin.
Kömpimiseni taisi näyttää aika hassulta. Ja varmaan täytyy olla joku muu keino, mietin.
Verkko polun lopussa oli helpompi ohittaa. Yksinkertaisesti vain siirsin keppiä sivusta.
Tämä jäi viimeiseksi kuvaksi, kun taas tallennustila loppui.
Kameralla otin kuvia "kivivuoresta", jonka juurelle tulin, ja josta alkoi kipuaminen ylös korkealle.
Varovasti etenin, etten kompastuisi kiviin ja juurakkoihin. Jännää oli siellä polulla olla korkeuksissa ja hiljaisuudessa auringon jo paahtaessa täydesti selkäni takana. Välillä katselin alas merelle ja välillä vuoren rinnettä.
Tästä vuoriosuudesta kun selvisin, olinkin jo melkein Baionassa. 
No astelin kyllä vielä parisen tuntia asfaltteitä ja katuja ylös ja alas ennen kuin olin majapaikassa.
Lämpömittari näytti +26 astetta.

2 kommenttia:

  1. Hienot maisemat edelleen! Täällä on 15 astetta ja yhtäkkiä niin kesäistä. Päivä kului pihatöissä ja kasvimaalla. Voi hyvin!

    VastaaPoista
  2. Hei Silja!
    Seuraan vaellustasi päivittäin. Olet urheasti taivaltanut ja näyttänyt kykysi oivaltaa ja tehdä nopeitakin päätöksiä. Kuviesi välityksellä olen ikään kuin itsekin matkalla. Käsittämätöntä, että kilometrit taittuvat noin nopeasti. Liikuttavaa on myös kanssavaeltajien satunnaiset tapaamiset, olette kuin yhtä suurta, lämminhenkistä perhettä! Onnellista jatkoa kaikin puolin! Satu

    VastaaPoista