maanantai 11. toukokuuta 2015

Helteinen Porto

Päivästä tuli mukavan kaunis ja lämmin - +27 astetta. Samaa tahtia, kun lämpötila nousi, täyttyi kaupungin kadut ja kahvilat ihmisistä.


Jo heti aamusta turistiryhmät kansoittivat nähtävyyksien edustat sankoin joukoin.
Katedraaliin oli jopa jonoa. Kävin myös ihailemassa tätä uhkeutta nyt kiireettömästi, kun eilen jäi perehtymättä.



Viereisessä infopisteessä olivat caminoreitin kartat loppuneet, ja opastivat seuraavaan infoon. Se sijaitsi aivan keskustan toisessa päässä. Pyysin, että soittaisivat, jotta kartta varattaisiin minulle. Varmuuden vuoksi, ettei lopu kun  vihdoin löydän paikan ja pääsen sinne.
Sain kartan ja samalla tietoa siitä, miten pääsen rannikon caminoreitille.
No, metrolla ja bussilla sinne pääsen, mutta missä asemat ja pysäkit. Metroaseman löysin ja kävin tsekkaamassa. Bussipysäkin selvittäminen jäi huomiseksi. Päätän sitten kummalla menen paikkaan nimeltä Matosinhos. Sieltä alkaa caminon vaihtoehtoinen reitti (Caminho Portugués da Costa) seuraten Atlantin reunaa. No, katsotaan mihin joudun.
Porton ydinkeskusta on avara ja valoisa. Väkeä ja ääntä tulvillaan niin kuin aina suurkaupungeissa. Samoin riittää hienoja liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita pilvin pimein.









Ihmeen kauniita ja vanhoja kirkkoja on useita. Samoin historiallisia monumentteja, taidemuseoita jne. Kyllä niissä käyskennellessä jalkansa väsyksiin saa. Ihan kauheasti en viitsi täällä kävellä, jottei caminoni keskeydy.

1 kommentti:

  1. Taisivat sateet väistyä sieltä etelästä tänne pohjoiseen. Tänään sataa, ja huomennakin. Kesä on kuitenkin onneksi jo tuloillaan ja sade saa kasvit kukoistamaan. Auttaa viljelijääkin jos eivät nyt aivan huku.

    Hienon näköistä ja niin kesäistä!

    VastaaPoista