tiistai 1. marraskuuta 2016

Rinkkaharjoittelua

Tänään marraskuun ensimmäisenä aloitin viimein rinkkaharjoitteluni. Vaellusmatkani, tai mikä siitä nyt tulekaan, on näet jo ovella.


Viime vuonnahan vähän samoihin aikoihin minulla oli suuri aikomus taivaltaa Malagasta Santiago de Compostelaan, yli tuhat kilometriä ainakin. Aikeeksi jäi, kävelin kyllä paljon, mutta en pyhiinvaellusreitillä. Oikeastaan siitä reissusta tuli junavaellusta paikasta toiseen (Malaga-Cordoba-Sevilla-Cadiz ja samaa reittiä takaisin Malagaan). Mahtavaa reissailua sekin oli. 
 
Ulos katsoessani näytti harmaalta ja pilviseltä, ei sentään satanut, hyvä sää aloittaa. Ja varovaisesti aloitinkin rinkalla, lisään sitten painoa ja kävelyaikaa vähitellen harjoituskerroilla. 
 
Keräsin tärkeimpiä varusteita rinkkaan ja punnitsin. Painoksi kertyi muutama gramma vajaa viisi kiloa. On siinä lisäämistä 10-12 kiloon, kuten ennen, mutta paljon vähäisempi määrä saisi nyt riittää, ehkä noin 7-8 kiloa, niin ei tarvitsisi matkan varrelta postitella tamineita kotiin. 
 
Hyvältä, vallan mainiolta tuntui olla rinkka taas selässä ja astella metsäpoluilla. Pitäydyin mahdollisimman mäkisellä reitillä, jotta olisi kunnolla.haastetta. 

 
Kotona puolentoista tunnin lenkin jälkeen laskin rinkan alas, niin jopas jotakin, kyllä se viisi kiloakin oli painanut selkääni, sen huomasin vasta suoristautuessa ilman rinkkaa.
 
Toisin sanoen, ahkerasti pitää treenata, varmuuden vuoksi, sillä en tiedä, miten pitkille etapeille tulee lähdettyä.

3 kommenttia:

  1. Hei Silja!

    Kauniita luontokuvia! Nyt taitaa talvi tehdä tuloaan Suomeen. Luntakin on kai sadellut.
    Tässä matkatessa sitä oikein huomaa, kuinka vähällä loppujen lopuksi selviää. Eli ei liikaa kamaa rinkkaan, oikeassa olet.

    Hyvää alkanutta marraskuuta!

    S&G

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, talvi täällä on, jo kolmatta päivää pakkasta ja lumenhituleita siellä täällä.
      Olen tykännyt seurata matkantekoanne webbsajtens blogg ja www.odysse.info
      Upeita postauksia ja kuvia sivuillanne.
      Mukavaa matkantekoa edelleen!

      Poista
  2. Mistä ajattelit matkan tällä kertaa aloittaa?

    VastaaPoista