maanantai 21. marraskuuta 2016

Travemünde - Lübeck - Krummesse

Saksan maalle tultiin jo illalla noin 21:30 paikallista aikaa, mutta jäin vielä yöksi laivaan. Minusta oli mukavaa olla tässä modernissa ja viihtyisässä laivassa. Oli kiva rauhallinen tunnelma ja henkilökunta ystävällistä. Eipä taida jäädä viimeisekseni laivakyydiksi, niin tykkäsin. 

Ennen laivan aamupalaa pakkailin rinkkan puolivalmiiksi, jotta varmasti ehdin mukaan bussikuljetukseen laivasta terminaaliin, vaan enpä ehtinyt. 

Laivan aamupala oli runsas ja hyvä - tuntui että aikaa on vaikka kuinka - hiljakseltaan nautin aamukahvista ja muista herkuista. Ulkona oli vielä pimeää.

Miten sitten siellä hytissä nyhräsinkin rinkkani kanssa. No, oli kyllä vaikeuksia saada kaikki loputkin tavarat siihen ja hihnat kiinni ja sitten vielä koko komeus selkääni. Ja kun astelin odottamaan bussia, se olikin jo lähtenyt. Mutta ei hätää, pääsen terminaaliin kohta toisella bussilla, purseri rauhoitteli. 

Ja mukavasti kävikin, minut jätettiin suoraan Lübeckiin menevän bussin pysäkille. Runsaan viiden minuutin kuluttua istuinkin jo bussissa.

No nyt olen sitten Krummesse nimisessä paikassa. Olen kulkenut hiljakseen raskaan rinkkani kanssa Elbe-Lübeck-Kanalin viertä noin 12 kilometriä. Sopiva etappi näin alkajaisiksi.

Sää on ollut mitä parhain, jo aamusta lämmintä 12 °C, aurinkoista ja tuulta tuskin nimeksikään.
Tätä rinnettä kun kapusin varovaisesti alas muistin taas kävelysauvani, jotka jätin kotiin. Rinkka nimittäin oli huojahdellessaan heittää minut kumoon kuin viikate heinän.

Lübeckin keskustassa kyllä pyörin tovin. Ensin ajattelin siellä yöpymistä, mutta mieli kävi kärsimättömäksi kaupungissa oleilusta, se halusi maaseudun, kylien ja metsien poluille. 

Löysin turisti-infon, karttoja heillä ei ollut, mutta pienen selvittelyn jälkeen sain tiedon, mihin suuntaan ja mitä katua pitkin, niin sitten vaan menoksi.
Tuosta pyhiinvaellusreitin symbolista, simpukasta ilahduin kovin, olin oikealla reitillä.

Löysinpä kuin vahingossa majapaikankin viihtyisän, tosin budjetilleni tyyriin, mutta kuitenkin. Näin päättyi ensimmäinen vaelluspäiväni hyvin. Huomenna kävelen suurinpiirtein samanverran, mikäli jäseneni eivät liikaa niuhota.

5 kommenttia:

  1. Hei Silja, kiva kuulla että matka alkanut hyvin! Itsekin tykkään tuosta Finnlinesin laivasta, siellä on hyvät ruoat myös. Upeita kuvia Lyypekistä. Kaunis kaupunki! Tsemppiä vaellukselle!

    VastaaPoista
  2. Onnea vaellukselle ja Siljan päivän onnittelut, hengessä mukana, Helinä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä! Ja mukava kuulla, että seurailet, voi hyvin.

      Poista