tiistai 5. joulukuuta 2017

Tui: 2. lepopäivä

Selkeää ja aurinkoista on ollut täällä Espanjan puolellakin. Aamulla oli vain kaksi tai kolme astetta, mutta lämpeni sitten kolmeen saakka iltapäivällä (n. 14 °C).

Tänään olen ottanut rauhallisesti ja vain vähäsen liikuskellut. Kroppa, lähinnä polvet, vaativat lepoa ja venyttelyä.



Historian havinaa on täällä aistittavissa missä kujalla kuljenkin. Pikkuravintoloita ja baareja on vaikka kuinka. Parhaimpia ovat minusta ne, joissa papparaiset seisovat kylki kyljessä tiskin äärellä. 


No, tulipa erääseen paikkaan vanhempi nainen myös tiskin äärelle määrätietoisesti istahtaen. Tilasi oluen ja alkoi lueskella päivälehteä. Hän sai siihen tykö lautasellisen pähkinöitä. Kasseista päätellen poikkesi ruokaostoksiltaan.

Kahvila/baaari oli mukavantuntuinen ja lämmin. Mikäs tässä on istua ja seurailla ihmisten menoa kuin ukot ikään. Kahvit juotuani tilasin myös pienen oluen kokeeksi, että tuleeko pähkinöitä. Ei tullut, mutta hetken kuluttua tuotiin kaksi lämmintä ja ruokaisaa tapasta. Olin unohtanut tämän espanjalaisen tavan, että oluen seuraksi tuodaan aina jotain hyvää.

Paikka näytti olevan paikallisten suosima - turisteja ei näkynyt.




Lähdin siitä katselemaan keskustaa, vanhoja kujia, Tuin mahtavaa katedraalia jne. 

Sisäänkäynti majapaikkaani: Ideas Peregrinas.

Ulkosallakin voi halutessaan istahtaa tai

sisällä Pilgrim Storessa.

Päivän päätteeksi ostin vielä ilta- ja aamupalaksi jugurttia, hedelmiä, vettä. Ehkäpä hyvinkin lähden aamulla Redondelan suuntaan taivaltamaan, sillä poutaa ja aurinkoista on luvassa. Luulen, että vähän rasitusjäykät polveni siitä vain vetreytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti