lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kuiva kesä


Tulipa kuiva kesä. Niityt, nurmikot ja kasvustot janoavat vettä. Alkaa olla aika ruskeaa - siellä sun täällä.


Näkyy niitä tomaatteja tulevan. Malttamattomana odotan, että raakileet alkaisivat jo punertaa. Kovasti tomaattipuskat vielä kukkivat. Aamuin illoin olen kastellut – onneksi tynnyrissä on riittänyt vielä vettä.

Kymmenkukkainen ruusuni jaksaa vielä tehdä uusia nuppuja.


On ollut upeita uimapäiviä. Näistä näkinkengistä, tai mitä lie simpukankuoria, ja kivistä huolimatta on ihanaa astella lämpöiseen veteen. Varmuuden vuoksi pidän uidessa Crocs-sandaalit jalassa, jottei tulisi viiltoja jalkapohjiin.


Tällainen muinoin sepän takoma tekele on löytynyt. Osaatko K. sanoa, mikä lie vempele – tai miksi mahdettiin suomeksi sanoa? Kuva päältä ja
 
kuva alta.
Uintireissun jälkeen kotona odotti outo näky. Ukkosmyrsky oli vieraillut pihallamme. Se oli saanut vedet tulvimaan ja levittämään puiden lehtiä, oksia ja roskia oli yltympäriinsä kaikkialle. Rankkasade oli riepotellut vähäisiä kukkiamme.

Sen sijaan Paraisilla ei tullut vettä tipan tippaa. Taivas näytti välillä toisesta reunastaan tummenevan, ja jossain kaukana kuulin ukkosen kumajavan.  Sitten taas kirkastui pilvettömäksi ja ilta-aurinko helotti lämpimiä säteitään kasvoilleni.

Kotona vesimittari oli täpötäynnä (40 mm), samoin  vesitynnyrit. Nyt on taas mistä kastella, jos on pitempi aika satamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti