tiistai 9. heinäkuuta 2013

Rinkkaostoksilla

Rinkkavalintani: Deuter Futura 32
Nyt on sitten rinkka hankittu. Yllättävän helposti se kävikin ja sukkelaan.

Partioaitassa nuori nainen jaksoi ystävällisesti ja kärsivällisesti nostella rinkkoja esiin ja esitellä eri malleja. Siitä sitten vaan kokeilemaan rinkkoja perä jälkeen selkään. Kokeilemista helpotti, kun olin päättänyt etukäteen rinkan koon.

Tärkeänä pidin, että lantiovyö asettuu kohdalleen ja myös olkahihnat. Olkahihnat eivät saa puristaa eivätkä hangata.

Kovin erilailla rinkat asettuivatkin minulla, riippuen tietysti mittasuhteista. Ja aika monta mallia rinkkoja pitikin kokeilla kunnes selvisi, mikä istui parhaiten.

No niin, omat mittasuhteeni ratkaisivat rinkan sopivuuden, toisin sanoen sen, että lantiovyö asettuu oikealle kohdalle, jolloin vyö tukee alaselkeää ja paino on alhaalla eikä hartioissa.

Valitsemassani Deuterin rinkassa on miellyttävä, pehmustettu ja säädettävä lantiovyö, ja leveät olkaimet tuntuvat hyvältä. Lisäksi rinkka on kevyen tuntuinen. Kovin iso se ei ole, ehkä olisin voinut ostaa seuraavan koon. Yhtäältä mitä isompi rinkka sitä enemmän tulee otettua tavaraa mukaan. Toisaalta pienehkö rinkka tullee helpommin otettua mukaan myös kaupunkimatkoille, tai siis lyhyemmille reissuille.

No, tulevan viikonloppuna pääsen kokeilemaan rinkkaa, kun teemme S:n kanssa Uumaja-reissun.

P.S. Humaliston kadulla on vallan viehättävä pieni AIDOLA Design Shop, hienostuneita ja nuorekkaita OLEANA -neulejakkuja ja muita upeita käsityöläistuotteita. Sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti