lauantai 13. heinäkuuta 2013

Uumaja: 1. päivä


Laivamme Wasa Express lähti aamulla klo 9 Uumajan suuntaan Vaasan lauttasatamasta. Vähän kiire meille tuli rauhallisen aamupalan jälkeen. Taksilla ehdimme nipin napin laivaan.

Odotan mielenkiinnolla rantautumista ja palaan muistoissani vuoteen 1964, syksyiseen Uumajaan, jolloin tulin "palvelukseen" suomalais-saksalaisperheeseen ns. au pairiksi. Miltä kaupunki näyttää nyt? Muistaako perheen äiti minut, rouva, joka tuolloin oli itse töissä, kävi perheessäoloaikanani autokoulun, osti auton, harrasti jousiammuntaa ja osallistui jousiammuntakilpailuihin. Niin tunnistaako hän minut ja tunnenko minä hänet?

No hyvin tapaaminen sujui. Rouva oli sairaaloinen ja vaikka jo reippaasti yli 80-vuotias, jaksoi puhella vilkkaasti ja muistella elettyä. Juotiin kahvit ja kertailtiin vanhoja.

Kaikki tuo sai mieleni haikeaksi ja puntaroimaan, mitä se vanhuus tuokaan tullessaan. Mutta päätin sitten, että nyt ei ole oikea hetki sitä märehtiä, vaan nauttia ja iloita siitä, mitä kaikkea voikaan vielä terveenä ollessaan tehdä.

Tietysti kaupunki on erilainen ja uudistunut sitten muutamien vuosikymmenten, nyt se on viehättävä, vilkas ja nimetty Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2014.

Paikoitellen kävelykadun varrella terassit olivat täpötäynnä iloisista ihmisistä.

Oiva hotellimme Scandic Plaza Storgatanilla.


Vierailun jälkeen alkuillasta ruoka maittoi. Illastimme läheisessä Tapas -paikassa. Valintamme oli onnistunut, niin ja herkullinen.

Kävelyllä kuljimme useiden hyvin hoidettujen viherkeitaiden läpi.


Iltakävelyn jälkeen törmäsimme ihmeellisiin tyyppeihin hotellimme edustalla. Kaksi bussia oli heitä odottamassa ties minne.



Katsotaan mitä huomenna tapahtuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti