sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Uumaja: 2. päivä

Uumajan toisena pävänä meillä on kulttuuria aamupäivällä ja kuntoilua iltapäivällä.

Muutama tunti vierähti tänään rattoisasti puistossa (Umedalens skulpturpark), jossa oli eri maiden taiteilijoiden teoksia mäntyjen ja varpukasvuston keskellä.
Yllä Kaarina Kaikkosen teos A Bath, 2004 (160 men's jackets)

Roland Person: Untitled, 1998







Päivästä tuli oikein kuntoilupäivä, sillä lähdimme hotellin polkupyörillä liikenteeseen. Tarkoitus oli käydä katsomassa taloa, jossa elelin 60-luvulla, että löydänkö sen vielä samasta paikasta ja saman näköisenä.

Siellähän se oli entisellään, vain ympäristö oli rehevöitynyt. Talon keltainen värikin oli ennallaan kuin myös naapuritalojen.

Emme sitten kuitenkaan malttaneet kääntyä takaisin, vaan jatkoimme pyöräilyä Umeälven-joen rantaa pitkin eteenpäin, kunnes vastaan tuli opaste kuntoilureitistä. Tästä odottamattomasta vinkistä päätimme kiertää koko opastetun lenkin (Hälssans stig), olihan se jo hyvällä alullaan.

Välillä piti pysähtyä ihailemaan Kolbäcksbron-sillan korkeuksista avautuvia näkymiä. Ylittämällä tämä silta pääsimme Ön-saarelle. Siellä taas pyöräilimme Lillånin rantaa pitkin, kunnes tulimme pienemmälle sillalle ja pääsimme Öst-Tegin alueelle.

Täällä reitti kulki edelleen rantaa pitkin Väst-Tegin puolelle. Vasta täältä Tegsbronin sillan kautta pääsimme takaisin hotellille.

Pyörälenkistä tulikin pitkä, hotellilla kuulimme sen olevan 9-10 kilometriä.

Paitsi itse pyöräily sinänsä, meitä ilahdutti ja virkisti reitin vaihtelevaisuus ja kauneus; kaunis vehreä luonto ympäröi molemmin puolin Ön-saarta.

Sää suosi meitä koko päivän, vasta illalla alkoi vähän sadella.

Huomenna alkaa paluu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti