keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hupsista

Yhtenä päivänä tässä oli käydä hullusti, kun innostuin kokeilemaan kotona jumppapalloa.
 

KuntoPeimarissa sanoin eräälle treenaajalle, että tämä laite ei ota kunnolla vatsalihaksiin. Mahdanko tehdä liikkeen oikein?

Tähän hän, että laitteella on tosiaan vähän vaikeaa saada tuntumaa, mutta tulepas, niin näytän sinulle tehokkaan liikkeen jumppapallolla.

No niin, otettiin pallo alas ja sitten näytös teholiikkeestä. ”Istut tähän aivan pallon reunalle ja taivutat yläkropan alas. Nouset ylös vatsalihaksiasi jännittäen." Tämä on niin tehokas liike," että saat vatsalihaksesi varmasti moneksi päiväksi kipeäksi." "Tee vain muutama kerta alussa”, hän vielä varoitti.

Minä innokkaana yksinkertaisesta liikkeestä ja kiitellen sanoin, että näyttää todella tehokkaalta, minulla on jumppapallo kotona, kokeilen sitä jo tänään.

Kotona sitten treenaajan näyttämä teholiike silmissä. Se, miten hän istui pallon reunalle ja taivutti itsensä alas vastakkaiselle puolelle kädet melkein lattiaa hipoen nousten siitä jouhevasti ylös. Samalla tavoin minä istuin pallon reunalle ja taivutin yläkroppaani alas. Se kävi helposti. Mutta sitten yllätyksekseni en päässytkään ketterästi ylös niin kuin treenaaja, vaan jäin vaappumaan johonkin puoleen väliin tai mihin mahtoi olla kykenemättä tekemään mitään, kunnes aloin vaappuen kallistua vasemmalle enemmän ja enemmän.

En saanut jarrutettua mitenkään – nyt taisi tulla stoppi treeneihin, nyt menee lonkka ja käsi, nyt ei taideta lähteä mihinkään – ehdin ajatella ja sitten tömähdinkin lattialle.

Siinä sitten tunnustelin, että kuinkas mahtoi käydä. Vasen ranne tuntui hetken kipeältä, mutta siinä kaikki, onneksi.

Pallotreeni ei taida olla minun juttuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti