keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Barcelos: 1. lepopäivä

Neljän peräkkäisen kävelypäivän jälkeen on minun aika jäädä paikoilleni ja tehdä huolto- ja järjestelyhommia. Pienet sakset on ostettava.




Yövyn siis kaksi yötä modernissa BWayssa. Vaikka on moderni sisälämpötila on vain 18 °C ja viime yönä oli 16 °C. 

Katonrajassa on kyllä hieno puhallin, kaukosäätimellä ohjattava. Mutta ei sellaista ääntä ja puhallusta kestä, ja se ottaa silmiinkin. Luulen, että vaan kestää, ennen kuin totun näihin kylmiin öihin. Kyllä se siitä.

Ulkona oli aamulla kuusi astetta, joten en pitänyt kiirettä aamupalallakaan, vapaapäiväkin. Taivas oli pilvetön ja lämmittävä aurinko nousemassa (7:30).

Kävipä sitten mukavasti. Satuin näet kysäisemään respassa, että missä voisin vaatteitani pestä kun ei heillä käynyt. 

Kaksi pesulaa on kuulemma suht lähellä. Toinen on nopea ja edullinen, veloittaa vain painon mukaan. Ajattelin, että sitä kokeilen.

Aamulla yhdeksän aikoihin sitten kiikutin aikamoisen vaatemytyn pesulaan. Kahdeltatoista sain hakea, ja totta tosiaan edullista: pestävää oli 2,2 kg ja maksoi 2,20 €. Suurenmoista, hehkutin, kuivat pyykit kauniisti laskostettuna muovipussissa ja mikä vaiva minulta säästyikään.




Pyykkiä viedessä minun tuli mennen tullen katseltua kaupunkia ja käytyä turisti-infossa varmistamassa seuraavien majapaikkojen aukioloja. Ja löysinpä lopulta kaupan, kirjakaupan, josta sain ostettua pienet sakset.

Noin 15 kilometriä suunnittelen huomenna kävelevän. Se pitäisi taittua nyt lepopäivän jälkeen kevyesti.

2 kommenttia: