torstai 2. marraskuuta 2017

Elliott Erwitt

Salon taidemuseo Veturitallissa on parhaillaan esillä mielenkiintoinen kansainvälinen valokuvanäyttely: Elliott Erwitt Retrospective. 
Erwittin (s. 1928) lähes 140 valokuvaa ovat osittain humoristisia, ihmissuhteita ja sota-ajan jälkikaikuja kuvaavia. Monet tilannekuvat ovat hauskoja ja saivat mieleni kevyeksi. Kutsunkin tätä kepeää ja elämänmakuista näyttelyä hyväntuulen näyttelyksi. 
*
Samana päivänä (1.11.2017) käytiin kuuntelemassa Salon pääkirjastossa Harri Ahosen yleisöluentoa vaellusmatkoistaan Skandinaviassa. 
Saimme tietoa muun muassa Keski-Norjan ja Ruotsin luonnosta, vaellusreiteistä ja -kulttuurista, tupakäytänteistä, luonnonsuojelualueista ja alueen eläimistöstä. 

Upeiden valokuvien lisäksi historian opiskelijana Ahonen sävytti luentoonsa hitusen historiaa kuten viikingeistä ja Pyhästä Olavista. 
Harri Ahonen esitteli myös kolmea tietokirjaansa. Kuvassa viimeisin (2017), se esittelee luontoseikkailijalle vuonoja, saaria vuoria ja mutkittelevia polkuja. 

Kirjassa esitellyt noin 100 eripituisesta päiväretkistä riittäisi vaihtelevaa haastetta meikäläiselle. No, kuka ties - ehkä jonakin kesänä.

1 kommentti: