torstai 23. marraskuuta 2017

Lissabon - Porto

Lissabonin majapaikassa nukuin hyvin, vaikka kaikenlaista kolinaa kuului sieltä täältä.

Huoneeni oli aika viileä. Onneksi otin villakerraston mukaan. 

Ensi alkuun tuntui oudolta jaetut WC/suihkutilat. Totuin siihen aika pian, piti vain muistaa aina mennen tullen lukita ovi ja ottaa kaikki tarpeellinen mukaan.



Aamusella kahdeksan aikoihin kävelin rautatieasemalle ja matkalla aamupalalle. Päätin kuitenkin matkata junalla Portoon, eikä kävellä. 

Sateesta ei muuten ollut häivääkään, päin vastoin aurinko alkoi kurkistella pilvien rakosista.

Junassa katselin tuttuja näkymiä - siis saman reitin viertä kuljettiin aika pitkälti kuin kävelin vuonna 2015 - Tejo-joen reunamilla. Monta paikkaa tunnistin. Tasaista ja kaunista.

Portosta lähestyttäessä suunnattomat eukalyptusalueet olivat mustina, runkoja ja aluskasvillisuutta myöden. Vaikuttavaa ja surullista katseltavaa.

Runsaat kolme, lähes neljä tuntia kului ennen kuin olin Portossa. Piti näet vaihtaa junaa, jotta pääsisin keskustaan. Portossa sitten olikin pieniä sadekuuroja tämän tästä.

Porton katedraali, kiva taas katsella samoja näkymiä.


Nyt olen sellaisessa paikassa kuin Casa Diocedana, Seminário de Vilar. Menikin tovi ennen kuin löysin sen. On vähän kalliimpi paikka, mutta edullinen syödä.  

Wi-fi toimii täällä mainiosti, toisin kuin Lissabonissa. Yleensä sen toimivuudessa on suuria vaihteluita, eikä sitä tiedä ennen kuin on jo majoittunut. 

1 kommentti: