torstai 21. lokakuuta 2021

Syyslomailua, osa III/XI: Landskrona–Lund–Landskrona

Aurinkoisen ja suurenmoisen Ven-päivän jälkeen näytti tulevan sateista ja harmaata, eikä mitään tihkusadetta vaan roimasti satoi koko päivän. 


Ei tehnyt mieli kävelykierroksille. Pähkäiltiin, että mitäs nyt tehdään, majapaikka kun oli varattu vielä yhdeksi yöksi. Päätettiin ajaa Lundiin kahville ja katselemaan. Matkalla piti tankata, bensalitra 17,49 SEK, vilkuillessani hinta oli suunnilleen sama muillakin asemilla. 


Autopaikkaa hakiessa, tuntui kuin koko Lund olisi autojen valtaama. Kesti tovin ennen kuin paikka löytyi. Mutta tuli siinä kierrellessä nähtyä Lundia sieltä täältä. Sateesta huolimatta kadut vilkkaana nuorista jalankulkijoista ja kahvilat täynnä. 


Alkoi jo hiukoa; aamupalasta ja kahvista oli jo aikaa. Sateessa ei viitsitty pitkään kahvilaa etsiä, vaan aika pian sisään kohdalle tulevaan. Maski päälle ja odottamaan vuoroa ja istumapaikkaa. Tilasimme paniinin kahvin tykö. Se tarjoiltiin lähes saman tapaan kuin Halikon Desing Hillissä runsaan salaatin kera. 


Lundin katedraali on jyhkeä ulkoa ja sisältä. Kiva kun ovi oli auki, pääsin sisälle kurkistamaan ja myös näyttelyä kryptassa. Katedraalin vieressä oli kirjakauppa, minä tietysti sinne katselemaan alekirjoja… 

Muutama tunti vierähti Lundissa, ehdimme palata juuri ja juuri ennen hämärää Landskronaan. Satoi edelleen hurjasti. 

Italialainen ravintoa oli suht lähellä. Myöhemmin sinne nauttimaan viimeistä illallista Landskronassa. Näytti olevan suosittu ruokapaikka, väkeä tuli ja meni. 


Aamulla, paremman sään toivossa matka jatkuisi Ystadiin, katotaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti