sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Syyslomailua, osa X/XI: Rostock–Wismar–Travemünde

Oikeastaan jo Rostockista alkoi kotimatka – fiilinki alkoi olla sellainen. No, matkalla Travemündeen poikkesimme, kun aikaa oli Wismariin.

Kiva oli sekin päällisin puolin nähdä. Kova vesisade haittasi kaupunkiin tutustumista, silti kävelimme keskustan tuntumaan. Ilmainen parkkipaikkakin löytyi helposti. Ihmettelin, miten ruusut olivat vielä upeita, eivät olleet sateesta moksiskaan. 
Finnlinen M/S Finnlady lähtisi vasta klo 03:00 ja lastaus alkaisi klo 21–23, joten ehdimme hyvin ruokailla lähellä satamaa paikassa Grüner Jäger. (Ja hyvä olikin että ruokailtiin, jaksettiin satamassa odotella lautalle pääsyä.) 

Ensimmäiseksi ravintolaan tullessa komennettiin ottamaan maskit pois: – Ei enää maskia, kaikki on muuttunut! sanoi. – Kyllä Rostockissa vielä käytettiin… – Ei, ei enää! Hieno ruokapaikka sekin, oikein hyvää ruokaa, niin kuin on ollut muuallakin lomallamme, suuria annoksia, liian suuria, mutta niin makoisia. Alla kuva annoksestani: "Ivendorfer Pannfisch"
Oli jo pimeää, mutta ei merellä. Laivassa rauhallista, matkustajia vähän, silti käytettiin maskeja. Merenkäynti oli rauhallista, tasaista, vakaata menoa mentiin. Taivas pilvinen, utuisessa horisontissa näin vain laivan silhuetin, jokunen vaahtopää kurkisti mustansinisistä aalloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti