maanantai 25. lokakuuta 2021

Syyslomailua, osa V/XI: Glowe, Rügen-saari

Jatkan matkakertomusta, onpa sitten tallessa: milloin, missä ja millaista. Siksi toisekseen blogikirjoittaminen, vähäinenkin, toimii mulla alkupalana muulle kirjoittamiselle.

Ensimmäisen yön jälkeen aamu aukeni huikean kauniina ja aurinkoisena! Aloin hätäillä päästä kävelemään Glowen biitsille ja tutustumaan ympäristöön. Kello seitsemän olin jo oven takana pyrkimässä aamupalalle. Mutta ovi oli lukossa, ja kun sitä kolistelin, tuli henkilö respasta kysymään, että mikä hätänä. - Aamupalalle minä… - Ei, ei vielä, aamupala on kello kahdeksan. Olisi pitänyt uskoa Ralfia, että seitsemältä vasta.  - Mitäs nyt tehdään, en ala täällä istumaan kauniina aamuna.  - No ajetaan johonkin kahville, Ralf meinasi. 

Kahviloita oli, mutta kaikki vielä kiinni. Netto-Marken, sellainen pieni marketti lähellä näytti olevan auki ja sen kyljessä kahvilaleipomo. Sinne! Kahvikupponen ja croissantti rauhoitti kummasti, edellisestä kahvikupposesta olikin jo aikaa. Saatiin ostettua samalla pakillinen edullista juomavettä. Sitten takaisin hotelliin kunnon aamupalalle. 

Aamupalan jälkeen minä vauhdilla kävelemään rannan kävelytielle kohti satamaa. Takaisin tullessa halusin rantakioskista kahvia. Mutta eipä ollut mukana kolikon kolikkoa eikä Visa kelvannut. Onneksi Ralf tuli samaan aikaan siihen ja saatiin juotua pienet ulkokahvit. Ja taas menoksi pitkin rantaa. 

Paluumatkalla jäätelöbaari oli auennut. Näky oli houkutteleva: aurinkoisella terassilla rento tunnelma, ihmisillä hienot jätskiannokset edessään. Sinne mekin herkuttelemaan. Päivän aikana tuli käveltyä, kierreltyä pitkin rantaa paljon, paljon. Ja ihailtua upeaa ympäristöä ja nautittua lämmöstä (17–20 astetta, ainakin). 

Illemmalla suunniteltiin seuraavan päivän kävelyä – halusin kävellä rantaa pitkin Lohmeen, jos vain mahdollista. No, olihan se mahdollista, mutta ranta olikin hirmuisen kivinen ja todella vaikeakulkuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti