sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirjan talon 2. kurssipäivä

Toisena kirjoittajakurssipäivänä kirpeä pakkasaamu ja valoisuus jatkui. Aamuvarhaisella oli pakkasta -25,7 astetta, mutta sää lämpeni vauhdilla päivän mittaan.
 
Odotellen innokkaana kurssipäivän antia lähdin taas hyvissä ajoin kotoa, joten ehdin matkalla Kirjan talolle näppäillä muutaman kuvan vähän eri kulmista kuin eilen.
 
 

Borenpuisto

Kauniina sunnuntaiaamuna oli upeaa käyskennellä pitkin Auranjoen vierustaa.

 

 
 
Talvinen Aurajoki
 

Kirjoittajakurssin tarkoituksena oli antaa kirjoittajille sekä teoreettista että käytännön ohjausta tekstien työstämiseen.

Nyt jälkeenpäin kun ajattelen, ymmärsin väärin tai pikemminkin yksioikoisesti sanan ajankohtaisuuden kurssiaiheena.

Ajankohtaisuudella viitattiin siihen, miten otetaan ajankohtaiset asiat mediassa ym. kirjoittamisessa haltuun, tai siis miten ajankohtaisiin aiheisiin voi tuketua ja miten niistä voi lähteä ammentamaan omaa tekstiä – kirjoittaa sitten mihin tahansa – vaikka blogiin. Ajankohtaiset aiheet helpottavat kirjoittamista, niistä saa tarttumapintaa, ajatuksen tai jopa inspiraation aivan toiseen aiheeseen.

Ajankohtaiseen kirjoittamiseen saimme siis teoreettista ohjeistusta ja käytännön osio toteutui monipuolisesti kotitehtävän muodossa.

Eilen kurssilla kukin osanottaja oli valinnut ja ilmaissut otsikon kotona kirjoitettavalle tekstiaihiolleen. Näitä tekstejä käytiin tänään läpi ja kukin kertoi, miten työsti tekstiään. Muut sitten kommentoivat ja esittivät huomioita kuulemaansa. Jos oli tarkkana, sai kaikilta todella hyviä vinkkejä ja ajatuksia omaan kirjoittamiseensa kuin myös tekstilajin valintaan.

Oli siinä kurssin opettajilla Jaakko Beltillä ja Maria Valkamalla (filosofisen niin & näin -aikakauslehden toimittajilla) välillä pitelemistä, jotta pysyttäisiin asiassa, siis tekstin kommentoinnissa. Me vanhemmat osallistujat kun oikein pääsimme vauhtiin, ajauduimme milloin mihinkin aiheeseen tai muisteluun.

Varsinkin yksi kommentti jäi mieleen: ”Mitä muutetaan, yhteiskuntaa vai ihmistä?”.

Mitäs tähä sit sanos?

P.S. "KIRJALLISUUS
Joutilaiden harrastus.”
Gustave Flaubert: Valmiiden ajatusten sanakirja
(suom. Mirja Halonen ja Ville Keynäs)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti