lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kirjan talon kirjoittajakurssilla

Kirjan talon kirjoittajakurssin nimi oli tällä kertaa Ajankohtainen ja ajatteleva kirjoittaminen.
Kurssi alkoi puoleltapäivin kello 12. Ajankohta oli minusta hyvä, sillä ehdin kävellä tovin pitkin aurinkoista Auranjoen vartta ja nauttia upeista kevättalven näkymistä ja näppäillä muutaman kuvan.

Sininen, kaunis vanha puutalo, Wikeström & Krogiuksen talo, on purettu tästä Linnankadun ja Koulukadun kulmasta.

Linnankatu

Borenpuisto
Kirjan talon pihan reunamilla on vielä rutkasti lunta.

Matkalla Turkuun pohdiskelin kurssin aihetta. Ajattelin ajankohtaiseen kirjoittamiseen sisältyvän myös teoriaa somekirjoittamisesta. Toivoin saavani lisää tietoa ja oppivani paremmaksi bloggaajaksi.

Ajattelevan kirjoittamisen taas ymmärrän kirjoittamisprosessiksi, jossa ajatus rakentuu ja muovautuu.

Kirjoittamalla ajatukseni saa uutta ulottuvuutta – kirjoittaessa ajatus tuo siis joitain uutta tai lisää aikaisempaan ajatukseen tai ajatelmaan.

Kurssin ensimmäisenä päivänä teoria jäi aika ohueksi, sillä osallistujien esittelykierros vei paljon aikaa, meitä kun oli niin paljon (14 ja lisäksi kaksi ohjaajaa). Aikaraja kullekin olisi ollut paikallaan, esim. 5 – 8 minuuttia per henkilö.

Tottakai kunkin esittelyt olivat mielenkiintoista kuultavaa, siis kuulla kirjoittamis-, työ-, koulutus-, ammattitaustoista jne. Ikävää vain, että siihen kului aikaa mahdottomasti.

Niin, olisin halunnut kuulla enemmän innostavien ja innoittavien ohjaajien ”ajattelevan” Jaakko Beltin ja ”filosofoivan” Maria Valkaman teoriaa kurssin aiheesta.

Teoriaa kirjoittamisprosessin kulusta ja tekstilajeista ehdittiin juuri ja juuri käydä kiireesti läpi, tai siltä minusta tuntui. Tehtävän antoon ja sen ohjeistukseen päivä sitten päättyikin.

Mielenkiinnolla jäin kuitenkin odottamaan huomista ja sen kurssiantia.

P.S. "KIRJOITTAA "Kirjoitan kaikessa kiireessä" - sillä saatte tyyli- ja oikeinkirjoitusvirheet anteeksi."
 Gustave Flaubert: Valmiiden ajatusten sanakirja
(suom. Mirja Halonen ja Ville Keynäs)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti