perjantai 29. maaliskuuta 2019

Matkalla Punapään kanssa 2: Lissabon-Porto-Matosinhos

Maanantaina majapaikkamme Lissabonissa oli Guest House Foreign Friend Lisbon (pitkä nimi) ja kohtalaisen mukava ja tietysti viileä niin kuin aina Portugalissa tähän aikaan vuodesta.
Seuraavana päivänä tiistaina tulimme junalla Portoon hyvissä ajoin. Pyhiinvaellustoimisto katedraalin vieressä oli vielä avoinna. Sieltä saimme leimat pyhiinvaelluspasseihimme ja alberguen Casa Diocesana osoitteen. Se vasta olikin viileä paikka. Ulkona oli lämpimämpää, ilmankos ovet ja ikkunat olivat tullessamme apposen auki. Makuupussit olivat tarpeen, villasukat ja lämmin yöasu. 
Tämä majapaikka oli kuin kellari, kutsuinkin sitä hometaloksi, sillä homelaikkuja oli kaikkialla. Se oli kuitenkin edullinen yöpymispaikka, vain 7,50/hlö. 

Ukranalainen mies tuli lähes samaan aikaan ja saksalainen myöhemmin illalla. Enempää sinne ei olisi mahtunutkaan. Keskiviikoaamun valoisuus ja viileys herätti meidät varhain päärakennukseen runsaalle aamupalalle. 
Sen jälkeen riensimme bussille, jolla pääsimme Matosinhosiin ja Cabo de Mundoon, jossa sijaisi seuraava majapaikkamme Casarao Paraiso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti