perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kirjailijatapaamisesta vielä

Kuten eilen kerroin, olin kuulemassa Merete Mazzarellaa Houskarissa.

Matkalla tuli nähtyä mennen tullen upeaa Varsinais-Suomen saaristoa merimaisemineen, pikku saarineen ja luotoineen.




Hyvissä ajoin olin Näsbyn kylässä ja ehdin flanerata ympäristössä. Ehdin tehdä kierroksen Pyhän Marian kirkon hautausmaalla, laivamuseon ja Vierasvenesataman alueella ja syödä Skagenissa maukkaan ahvenfileeannoksen.




Väkeä alkoi kerääntyä Venemuseoon ja istumapaikat täyttyivät. Merete Mazzarella on kiinnostava ja suosittu luennoitsija. Eikä ihme, tämäkin tilaisuus oli vauhdikas, hauska ja lisäksi hyödyllinen omaa kirjoittamista ajatellen.

Mazzarella kertoi kirjoittamisestaan, siihen liittyen muutamasta kirjastaan; valotti niiden aiheita ja sitä, mistä kirjojen nimet juontuivat.

Lopuksi Mazzarella ehti kertoa varteen otettavia vinkkejä omaelämäkerran kirjoittajille. Hän kehotti kirjoittamaan omasta elämästään niin nuoria kolmekymppisiä kuin vanhoja.

"Skriva om sitt liv är att reflektera över sitt liv", painotti Mazzarella. Kun katsoo taaksepäin ja kirjoittaa, on se hyvä tapa mennä elämässään eteenpäin, hän kannusti.

4 kommenttia:

  1. Hei Silja!

    Kiitos mukavasta blogistasi, luen sitä aina yhtä mielelläni.

    Sattumoisin yöpöydälläni on parhaillaan Merete Mazzarellan kirja, Det enda som egentligen händer oss, siis luen ruotsiksi hänen uusinta kirjaansa. Se on työlästä, mutta kivaa. Kirja on mielenkiintoinen.

    Hyviä vointeja!

    Seija

    VastaaPoista
  2. Kiitos Seija ihanasta kommentistasi!
    Kiinnostavaa kuulla, että luet Merete Mazzarellan uusimman ruotsiksi, siis alkukielellä. Itse luin sen alkuvuodesta Raija Rintamäen suomentamana ”Ainoat todelliset asiat”. Minusta suomennos on paikoitellen ontuvaa, joten aion lukea kirjan myös ruotsiksi.
    Mielenkiintoista on lukea Mazzarellan pohdintoja muun muassa luopumisesta lapsuudenkodistaan, rakkaudesta, työstä, eläkkeellä olostaan, nykyajasta jne. Tosin erään arvostelun mukaan tämä uutukainen ei ole Mazzarellan parhaimpia teoksia. No, joka tapauksessa hänen pohdintansa kirjassa tekee siitä ajankohtaisen ja koskettavan.

    VastaaPoista
  3. Moi Silja!
    Inspiroiva on juuri oikea sana blogistasi:) Syttyi sisälleni oikea palo, niin lähteä saaristoon, kuin lukea joku kyseisen kirjailijan teos. Suomeksi tosin...
    Mukavaa kesänjatkoa, täällä seuraillaan kirjoitteluasi mielenkiinnolla jatkossakin:)
    Näkemisiin taas, toivottavasti ensi kerralla ehditään mekin kaffetella yhdessä ettei olla niin lähdöntunnelmissa kuin viimeksi kävi.
    Voimia heinänsotkumisiin siis;)
    Ida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun menoksi, Ida!

      Sää saisi olla aurinkoinen tai ainakin poutainen, eikä niin kuin nyt, valtava kaatosade. No, tietynlaista hohtoa siinäkin on.

      Nauvo, ensimmäisen lautan jälkeen, on myös ihana merellinen paikka käydä ja vaikka yöpyä lasten kanssa. Ehkä oletkin käynyt siellä? Mutta varo Saaristomeri voi viedä sydämen :).

      Poista