lauantai 7. heinäkuuta 2012

Baltic Jazz




Vietin nautinnollisen perjantaipäivän Taalintehtaan jazzfestivaalissa (6. – 8.7.), joka järjestettiin 25. kerran.

Tässä merellisessä jazz-tapahtumassa on aina tunnelmaa. Sitä luovat saaristo- ja ainutlaatuinen ruukkimiljöö, meri ja ihmiset Jazz-kadulla. Sää suosi käyntiäni: aurinko paistoi, merituuli vilvoitti.

Mieluista ja riemastuttavaa kuultavaa teltassa oli Siberian Jazz Band, (tunnettu myös nimellä Siberian Dixieland Jazz Band) joka on ennenkin esiintynyt Baltic Jazzissa. Bändi loihti iloista ja ikivihreitä swing- ja dixiesävelmiä. Ajoittain se jopa irrotteli vapaammin ja repäisi irti kaavamaisuudesta.
Yleisö oli minusta aika jäyhää, ei innostunutta, mutta taputti tai osoitti suosiotaan oikeaan aikaan, perinteiseen tapaan.

Epäoikeudenmukaiseksi koin sen, että pieni pullo kuohuviiniä maksoi 15 euroa, mutta tunti Siberian Jazz Bandia vain 10 euroa.

Päivä jatkui Taalintehtaan kirjastossa, jossa Jeanette ”Peppe” Öhman ja Magnus Silfvenius keskustelivat bloggaamisesta ja vähän kirjallisuudestakin, tai oikeastaan heidän kirjoittamisestaan – molemmilta on julkaistu kirja. Keskustelua johti kirjallisuudentutkija ja kirjailija Freja Rudels, jolta on julkaistu palkittu novellikokoelma ”Blodsband”.

Keskustelutilaisuuteen olin vähän pettynyt, en kuullut mitään uutta blogimaailmasta enkä kirjoittamisesta. No, mutta oli mukava nähdä julkkiksia livenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti