tiistai 31. heinäkuuta 2012

Terveisiä Berliinistä!

Teimme muutaman päivän visiitin Berliiniin, jossa olin käynyt viimeksi vuonna 2007.

Kaupunkiin on rakennettu ja rakennetaan valtavasti uutta. A-vyöhykkeellä vanhoja ja mustuneita rakennuksia tuskin enää näkee.

Hotelli InterContinental oli hyvä valinta. Aivan sen edessä on bussipysäkki ja metroon vain lyhyt kävelymatka. Muutenkin hotelli oli upea ja moderni. Palvelu oli ensiluokkaista, aamupalan sai aloittaa halutessaan kuohuviinillä, kokin valmistamalla munakkaalla (itse sai valita täytteen), letuilla tai muilla herkuilla, kuten tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla. Kiireettömään aamupalan nauttimiseen vierähti helposti kaksi tuntia. 

Suosittu Berliner Weisse grün-juoma virkistää varsinkin helteisinä päivinä. Olueeseen on lisätty tuoksumatarasiirappia (Waldmeister).


Berliinin suuret ja korkeat rakennukset, kirkot, monet nähtävyydet, leveät kadut ja aukiot luovat suurkaupungin leiman, mutta siellä on kuitenkin jokseenkin rauhallista flaneerata, katsella ympäriinsä ja piipahtaa välillä kahville.


Sony Center on futuristinen viihdekeskus ja Potsdamer Plazin keskipiste. Lasikattoisessa sisäpihassa ihmiset näyttävät todella viihtyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti