keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Mieluinen lukukokemus

Huhtikuu 2012

Siri Hustvedt on yksi suosikkikirjailijoistani. Olin innoissani, kun kirjastossa oli lainattavissa hänen viimeisensä ja suomennettuna kirja ”Kesä ilman miehiä”. Innokkaana ja uteliaana luin kirjan, joka kertoo oikeastaan kaiken ikäisten naisten elämästä, ei vain päähenkilön.
Jouhevasti, suorasukaisen syvästi Hustvedt kuvaa päähenkilön Mian tuntoja, kun aviomies ilmoitti haluavansa pitää paussia avioliitosta. Entä jos Mia olisi ilmoittanut miehelleen pitävänsä taukoa avioliitosta, olisiko tarina ollut toisenlainen?

Mia on herkkä, lähimmäisiään rakastava ja auttava persoona. Hän opettaa, pitää lukupiiriä ja keskustelee eri ikäisten naisten, kuten äitinsä ja tämän ystävättärien kanssa, niin hän on ihailtavan sosiaalinen surustaan huolimatta.

Lukukokemus nostaa ajatukset ikään kuin arjen yläpuolelle antaen samalla paljon pohdittavaa. Haluan lukea kirjan ehdottomasti uudelleen. Suosittelen sinullekin.

Hustvedt, Siri 2011. Kesä ilman miehiä. Suomentanut Kristiina Rikman. Otava, Helsinki.238 s.

4 kommenttia:

  1. Hei Silja!
    Kiitos Tallinnan ja muistakin matkaterveisistäsi. Olet matkustellut runsaasti viime aikoina. Saithan lisenssiaattityösi valmiiksi, onnea vielä siitä!
    Ja miten ihania lukukokemuksia Sinulla on ollut :)
    Myös keväiset luontokuvasi ihastuttavat.

    Oikein hyvää kevään jatkoa!

    Seija

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Todella mukavaa saada palautetta. Blogin avulla tulee säilöttyä edes jotakin vuodenajoista, matkoista, lukemisesta jne. Silti vähän väliä tulee mieleen kysymys: Mihin ne päivät oikein karkaavat?

    Tallinnaan saatan menne toistekin, mutta kesäaikaan tai alkusyksystä. Sinne on helppo mennä Helsingistä, eikä matka vie paljon aikaa.

    Niin, sain lisensiaattityöni valmiiksi ja todistuksen tutkinnosta. Se projekti tuli siis valmiiksi – jatko vähän mietityttää – seuraava on kuitenkin työn alla.

    Mukavaa kevään jatkoa Sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Myöhästyneet onnittelut merkkipäivän johdosta!!! :)
    Kirjavinkki kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy ensi kerralla katsoa jos kirjaston hyllystä löytyisi. Ihania asioita olet tehnyt (matkustellut ja lueskellut) ja mielenkiintoiselta kuulostaa tuleva matkasi! Me ollaan poikien kanssa tähän uuteen lähiympäristöön tutustuttu, on kiva joki tässä lähellä, kuten siellä teidänkin lähellä:) Kesälomaa myös odottelen, jos silloin mekin reissuun päästäisiin vaikka telttailemaan ja Ilolassakin olisi enemmän aikaa silloin viettää ja puuhastella... telttaillaan vaikka siellä pihalla jos ei pitemmälle uskaltauduta:) Mukavaa kevään jatkoa!
    T. Ida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Ida!
      Niin, aikansa kutakin – tuo vanha sanonta tulee mieleen, kun kirjoittelet arjestasi ja lastesi kanssa puuhailusta. Postauksiasi on mukava lukea.

      Omani ovat jo aikuisia ja mieluisiksi muistoiksi ovat jääneet juuri marjaretket ja yleensä retket luontoon.

      Minusta liikunta- ja luontoretkeily, vaikka siis ihan lähimetsään, (joita sinäkin harrastat lastesi kanssa) antaa monenlaisia valmiuksia lapsille ja ovat aikuisillekin virkistäviä.

      Aurinkoista kevään jatkoa teille kaikille!

      Poista