tiistai 10. huhtikuuta 2012

Nigulisten museo ja suklaakahvila

Päivän päätavoitteemme Tallinnassa oli nähdä Nigulisten museo. Näkyy taustalla. 1200-luvulla rakennettu kirkko toimii kirkkotaiteen museona. Sen helmiä ovat keskiaikaiset alttaritaulut ja Tallinnan kuuluisin maalaus Bernt Notken Kuolemantanssi. Vaikuttavia teoksia.

Tänne osuimme vahingossa kirkosta poistuessamme.  Pörgu (Rüütli 4) osoittautui mielenkiintoiseksi ja ainoaksi, josta saa Saarenmaan olutta. Olut on suodattamatonta, muistuttaa minusta leffeä, kuitenkin sitä pyöreämpi maultaan. Söimme siellä maukkaat ja edulliset antipastit.
Suklaakahvila Anneli Viik (Pikk 30) oli toinen tavoitteemme nähdä ja kokea.
Vanhassa kaupungissa on mainioita kohteita suklaarakastajille tai suklaan himoitsijoille. Kussakin oma persoonallisuus. Valitsimme Anneli Viik-kahvilan. Se sijaitsee lähellä raatihuonetta. Suosikkini on tummasuklaiset Romeo & Julia, joissa maistuu kaneli.

Maistelimme kahvin ja Vanha Talinn-liköörin kera ihania käsitehtyjä konvehteja, pralineja, nougattia ja tryffeleitä.
Nykyään tiedetään suklaalla olevan, varsinkin tummalla, positiivisia terveysvaikutuksia.





Kohvik Maiasmokk, Pikk 16, Tallinn
Virkistyimme Anneli Viik-kahvilassa niin, että piti poiketa vielä seuraavaankin kahvilaan. Joimme espressot, Vana Tallinnit ja piti vielä maistaa Pühadekook (pääsiäisleivos, onneksi puoliksi).

2 kommenttia:

  1. Tuleepa aivan vesi kielelle katsellessani näitä "nautiskelujasi"!
    Pitänee ryhtyä harkitsemaan jälleen Tallinnamatkaa?
    Vau!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Keväämmällä, kesällä tai alkusyksystä saattaisi olla parempi ajankohta, saisi käsityksen kaupungin vehreydestä.

    Esitteiden mukaan kaupungin kulttuuritarjonta on todella runsasta.

    VastaaPoista