maanantai 16. heinäkuuta 2018

Punkki!

En meinannut ensin uskoa, mutta outo kohouma varmistui sittemmin punkiksi ja vielä peppuni kyljessä! 

Eilen aamulla jo sen vahingossa huomasin. Yritin rauhoittua - uskottelin näpyn olevan jonkun hyönteisen purema – ja jäin varttumaan ja unohtuikin sitten päivän mittaan. Täällähän piisaa kaikenlaisia pikku ötököitä kuten hämähäkkejä. Enkä sitäpaitsi oikein ulottunut kunnolla näkemään, millaiselta näppy näyttää. 

Aamulla yllätyksekseni näppy tai kohouma tuntui kuitenkin eilistä isommalta ja hitusen terävämmältäkin. Siitäkös mulle hätä! Vaikka kuinka kurkottelin en saanut kohoumaa kunnolla näkyviin, sitten muistin, että ota kuva puhelimella. Kuvastakaan en oikein saanut selvää mikä se on. (Isäntäkin käväisi mielessä, mutta enhän nyt ikimaailmassa olisi juljennut peppuani hänelle näyttämään!) 
Seuraavaksi muistin, että onhan minulla täällä Sattmarkin puodista ostettu punkkilaastari. Kokeilenpa sitä, olkoon näppy sit mikä vaan. Ohjeen mukaan muutaman minuutin saisi vaikuttaa, maksimissaan 30 minuuttia. 

Kurkkasin välillä, oliko laastariin jotakin tarttunut, mutta ei, joten vielä odotin. Lähes maksimiajan kulutta nappasin laastarin pois, mutta ei siinä mitään näkynyt. 

Ehkei olekaan punkki, aprikoin toiveikkaana, mutta kun näppy tuntui entistä korkeammalta, kiskaisin sen irti. Ja kas, selvästi joku musta, pistemäinen ötökkä irtosi! Hyi, lyttäsin sen inhoten paperiin. Nyt ei ollut enää kohoumaa, vaan siisti vaaleanpunainen jälki. Lieköhän ollut nymfi? 

Eilen muuten ampiainenkin teki äkkinäisen syöksyn polveni liepeelle. Sen iskiessäni olin terassilla kaikessa rauhassa puhumassa siskoni kanssa. No, se taisi pitää vahtia, ettei täällä puhuta, ei ainakaan ääneen. 

Mojovasti ja kivuliaasti se iskikin. Näköjään mökkiläistä nyt koetellaan helteen lisäksi punkeilla ja pörriäisillä. No, seurataan ja katotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti