lauantai 3. elokuuta 2013

Tyhjäkäyntiä

Heinäkuussa on kyllä tullut liikuttua, luettua (vaan ei sitä mitä olisi pitänyt) ja muuta pientä puuhailtua. Yleisesti päiväni ovat kuluneet tyhjäkäynnillä. Siltä tuntuu, kun seuraa muiden aikaansaannoksia.
 
On ollut niin upeita, lämpimiä ja kauniita kesäpäiviä, ettei ole malttanut muuta kuin kiireettömästi nauttia kauniista luonnosta.
 
Se on se kristinusko tai mikä lie oppi ja asenne, kun aikaansaa huonon omatunnon milloin mistäkin tekemättömästä.

Toiset ne ahkeroivat ja tarttuvat toimeen - siihen mitä milloinkin pitää tehdä - vaivojaan säätämättä.

Nyt se tomaattipuska halkes - tukikepistä huolimatta! Kiinnitykseni oli kai pettänyt. Miten mahtaa käydä - ei vielä punan häivää tomaateissa.


Muutama sadepäivä jouduttaa kovasti sadon, hedelmien ja marjojen, kypsymistä.


Kaunista ja mukavaa viikonloppua!

P.S. Jospa maanantaina saisin ryhtyneeksi tekstin mietintään - tai ensin pitää hoidattaa lohjennut hammas...

4 kommenttia:

  1. Moi Silja:)
    Toit mielenkiintoisen asian esille. Olen myös miettinyt mikä saa tuntemaan huonoa omatuntuoa "toimeettomana olemisesta" ja ihmisen ryntäämään suorittamaan elämäänsä että saa jotain aikaiseksi, jotta olisi käyttänyt aikansa hyödyllisesti. Mutta kenen mielestä hyödyllisesti... kuka ne hyödyllisyyden kriteerit asettaa. Asettaako ne itse, vai yhteiskunta tai jokin muu taho? Erityisesti silloin olen miettinyt tätä kun olen yllättänyt itseni suorittamasta ja jäänyt kiinni stressaamiesta niin että migreeni paukahtaa päälle. Silloin tietää pysähtyä. Itselleni paras keino löytää "rauha" on ollut se, että sen mikä tekee tulee olla miellyttävää, antoisaa, palvella omaa arvomaailmaa ja että keskittyy mahdollisimman täysillä siihen mitä tekee ja iloitsee siitä mitä on saanut aikaiseksi... Elää hetkessä miettimättä mitä kaikkea muuta vielä pitäisi tehdä. Kun iloitsee tekemisestään saa ihmeitä aikaan! Nautinnollisia hetkiä siis:)
    Terveisin Ida

    VastaaPoista
  2. Järkeviä sanoja Ida!

    Jotkut suosittelevat pitämään onnistumis- tai kiitospäiväkirjaa. Siihen kirjoitetaan aamuisin tai iltaisin päivän päätteeksi lause tai pari siitä, mikä on hyvin, missä on onnistunut tai mistä on kiitollinen.

    Sanotaan tällaisen jokapäiväisen ”kirjanpidon” tai analysoinnin muokkaavan omaa ajattelua myönteiseksi. Tiedä sitten.

    VastaaPoista
  3. Hei Silja!

    Saan joka arkiaamu sähköpostia Positiivareilta. Kirjeen luettua on todella myönteisempi olo.
    Positiivisuus auttaa elämässä todella paljon :)
    Voit liittyä sivuston jäseneksi. Positiivareilla on myös joka joulu aivan ihana joulukalenteri.

    Voi hyvin ja ajattele kauniita asioita!

    Seija

    Positiivarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija,
      Varmaan jännää saada heti aamulla myönteinen sähköposti. Päivä alkaa hyvin, varsinkin jos sitten Turun Sanomista ja muista päivälehdistä jättää lukematta, mitä kauheuksia taas on tapahtunut lähitienoolla.
      Ihminen on kekseliäs, jotta saisi elämänsä hallintaan ja mieleisekseen.
      Toisaalta voi olla viisasta hyväksyä, että välillä arvaamattomasti viipyilee päivä aurinkoinen ja välillä päivä pilvinen.
      Olkoon päiväsi aurinkoinen ja kaikkea hyvää!


      Poista