tiistai 27. elokuuta 2013

"Välikohtauksia"

Sunnuntaina (25.8.) meillä oli vielä aikaa flaneerata ja kahvitella ennen junan Lappeenranta-Helsinki lähtöä.
 
Jälleen askeleemme suuntasivat Linnoituksen suuntaan, mutta nyt sen alapuolelle ja Satamatien kävelykadulle, josta sitten jo tuttuun Majurskaan kevyelle lounaalle.


###

Juna-asemalla sattui pieni ”välikohtaus”, kun tunnistin junaa odottavien seasta tanssija/koreografin Tero Saarisen livenä. Vaikka vaistoni sanoi, että tuon täytyy olla Tero Saarinen (jonka teosta tulimme varta vasten Lappeenrantaan katsomaan), halusin kuitenkin varmistaa:
”Anteeksi minun on nyt kysyttävä, oletko Tero Saarinen”. ”Kyllä olen”, kuului lyhyt ystävällinen vastaus.
No, siitä sain pontta rupatteluhetkeen. Pääsin suoraan taiteilijalle kertomaan elämyksistäni ja tuntemuksistani sekä millaisia erinäisiä mielleyhtymiä hänen omaperäinen gaalaesityksensä herätti. Minusta tuntui, että hän jopa ymmärsi mitä noviisina yritin sanoa.
Lisäksi hän nimenomaan sanoi lopuksi, ettei junamme tule, että rata on jossain poikki ja että pitää siirtyä bussilla Kouvolaan ja siellä siten vaihdettava junaan. Mitään kuulutusta ei ollut VR:n taholta tullut, vain yleistä kohinaa ja säpinää aseman pihalla.

Kiitos kännykän sain ilmoitettua toisille, jotka odottelivat sisätiloissa, että on mentävä bussiin. Nyt sain kokea paljon puhutusta VR:n informointivajeesta. Totta puhuttua!

No, lopuksi hyvin, oltiin Helsingissä vain noin tunnin myöhässä. Ehdimme hyvin synttäri-illalliselle Kappeliin – jopa Strindbergin kautta.


Kappeli 25.8.2013


Vanha säilynyt sisäänkäynti Kappeli-ravintola-kahvilaan Kauppatorin suunnasta.
P.S. Matkalla oli paljon ohjelmaa aina yhdeksi päiväksi, joten postaukseni jäivät surkeiksi. Nyt olen niitä parannellut ja korjaillut. Helpottaa muistamistani, kun palaan matkapäiviin myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Hei Silja!

    Olipa mukavat ja mielenkiintoiset matkaterveiset, KIITOS niistä!

    Lappeenranta vaikuttaa todella hyvältä paikalta, luontoa, kulttuuria, jne.

    Oikein hyvää alkanutta syyskuuta!

    Seija

    VastaaPoista