keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Im Apfelgarten, omenatarhassa

Kävelin nyt keskiviikkona (5.9.2012) toiseen suuntaan alueella Hamburg-Neuenfelde/Elbe kuin eilen ja poikkesin erään tilan hedelmämyymälään ostoksille. Täällä kilo hedelmiä on lähellä kahtakiloa. Mehukkaista kirsikoista maksoin 3,50 euroa/kg.




Mihin suuntaan kävelenkin, omenatarhoja on kaikkialla.

Hamburger-Neuenfelde/Elbe
Eräs omenatarhuri oli pysähtynyt traktorillaan tien varteen odottamaan kuorma-auton ohitusta. Minäkin pysähdyin ihastelemaan hänen valtavaa omenakuormaansa. Ehkä ilahtuneena siitä tai muuten vaan ystävällisyyttään kehotti ottamaan omenan. Olivat kuulema luomuomenia. No, ainakin makealta maistui.

Päivän Die Welt -lehdestä luin uudesta meta-tutkimuksesta, että luomutuotteet eivät ole sen terveellisempiä kuin ei-luomukasvikset ja hedelmät, joten sen takia ei kannata luomutuotteita popsia.
 
Kuluttajille on kuitenkin terveellisyysaspektia tärkeämpää luomutuotteiden myönteiset ympäristövaikutukset: pidemmän päälle ne rasittavat vähemmän luontoa.

2 kommenttia:

  1. On kyllä aivan ihania omenia! Olisinpa ollut siellä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sannakajsa kommentoinneista. Niin, omenat, päärynät, luumut jne. loistivat valloittavasti auringon valossa. Niitä oli valtavasti, oksat vääränä, kypsinä ja virheettöminä aivan siinä käteni ulottuvilla, minne vain kuljinkin.

    No, tuli niitä kuvattua liiankin kanssa, kun yritin vangita hedelmien asetelmia, värikkyyttä ja runsautta puissa, vuoroin vanhalla digikamerallani vuoroin iPadilla.

    Taidan vähitellen siirtyä kuvamaan pelkästään iPadilla, kunhan olen opetellut kuvien siirron laitteesta toiseen.

    VastaaPoista