lauantai 22. syyskuuta 2012

Asuinalueemme parantaminen jatkuu

Keväällä saatiin päätökseen kaukolämpöputkien asennustyöt asuinalueellamme. Ojat ja tien pientareet siistittiin ja kaivannot ovat kasvaneet kesän aikana melkein huomaamattomiksi.

Nyt syyskuusta alkaen kaivamiset taas jatkuvat kadun varsistossa, kun alueellamme jakeleva sähkölaitos muuttaa syöttökaapelit ilmasta maahan. Alueen parantamiseen liittyy katuvalaistuksen uusimien ja muiden ilmajohtojen muuttaminen maakaapeleiksi.

Sähköverkon parannustöihin liittyy tarkemmin sähkön mittauksen siirto ulkokeskukseen, syöttökaapelin asennus ja nykyisen syöttökaapelin uusiminen asunnon sisällä. Asukkaalle näiden töiden ja investointien, kuten mittauskeskuksen hinta ja asennustyöt, kustannuksista ei kerrota mitään. Se jää nähtäväksi, kun työt edistyvät.

Parannustöihin liittyy myös puhelinjohtojen (ilmakaapelien) poisto, mikä tarkoittaa, että puhelinyhteydellä toteutetut laajakaista- (ADSL) ja lankaliittymämme irtisanotaan. Tilalle rakennetaan nopea valokuituverkko vanhan kupariverkon tilalle.

Niin, ota tai jätä, muutostyöt tehdään joka tapauksessa. Mutta tulisikohan sitä toimeen pelkällä kännykällä ja iPadilla?

20.9.2012

20.9.2012

Saarni parka, jaksaakohan pysyä pystyssä ja miten pitkään? Juuristo on kärsinyt pahasti: keväällä kaivettiin puun toiselta puolelta ja nyt jälleen vastakkaiselta puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti