lauantai 14. maaliskuuta 2020

Ylläpitolaturi

Nelliä on pidemmän aikaa harmittanut, kun auton akusta ei aina tiedä onko siinä voimaa vai ei. Useimmiten ei ole, varsinkin kun on seissyt viikkoja. Mutta nyt Nelli kuuli, että on olemassa ylläpitolaturi, sellainen joka ei päästä auton akkua tyhjenemään. 
”Sellaisen mä tarvitsen, hän meinasi. Olisi aika helpottavaa, kun reissun jälkeen ei olisi huolta, tai kun auto on ollut tovin ajamatta.” 

Yhtenä maanantaiaamuna hän sitten touhukkaana starttasi autotarvikekauppaan. Auto starttasi nyt hyvin, olihan Nestori juuri ladannut akun laturillaan. 

No, kaupassa sitten Nelli katseli erilaisia latureja. Niitä riitti, vaikka kuinka paljon ja monenlaisia. Hänellä oli kuitenkin merkki tiedossa, sitä hän etsi ja löysikin.

 ”Tuo pakkasen kestävä voisi olla hyvä”, hän aprikoi. Sen hän sitten valitsi ja vielä varmisti kassalta, että osaa itse asentaa. Äärest helpottuneena Nelli ajoi kotiin. ”Mitähän Nestori nyt sanoo kun olin näin omatoiminen ja hänelle puhumatta olin osannut valita ylläpitolaturin.” Mutta kotiin päästyään seurasikin pettymys. 

Nelli: Katos, mä ostin tällaisen laturin! 
Nestori: Et sä sitä tarvitse! 
Nelli: Miten niin, nyt mul ei ol enää huolt ku tulen reissust, et käynnistyyks biili vai ei. Ajatteles mikä helpotus! 
Nestori: Meil on tommonen, melkein samanlainen, siis se jolla juuri ladattiin. 
Nelli: Mut tää on pienemp ja kaposemp ja voi olla konepellin alla johtoineen päivineen. Katos, töpseli vaan pistorasiaan ja a’wot, auto käynnistyy heti vaik en olis ajanut kuukausiin. 
Nestori: Ei sitä voi konepellin alle jättää, ei se siellä pysy. 
Nelli Ai, eikö, kato nyt täs on ohjeet! 
Nestori: Et sä tarvitse tota, meillä on tääl kaks melkein vastaavanlaista…
Nelli: No, ei sitten, lähden palauttamaan sen heti! Säästyypä 90 €. 
Nestori: Voin tulla kyl kuskiksi. 

Vielä kaupassa myyjät selittivät Nestorille, et sopiva ja huoleton laite olisi Nellille. Vakuuttelivat että voi jättää konepellin alle, niin auto on aina valmiina. Nestori vaan vänkäsi vastaan: Ei se siellä turvallisesti pysy. 
Nelli jo perin harmistuneena: Palautan sen nyt, säästyypä rahat! 

Kotona Nelli meinasi, että enkö ollutkin omatoiminen ja sitkeä kun ominpäin lähdin laturia ostamaan. 
Nestori: Sää, sää olet aina ollut niin itsepäinen – pidät pääsi kuin sika limpusta. 
Nelli: ???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti