keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Reissun jälkeen, I

Kotona jälleen. Loppui se tavaton mässäily ja herkuttelu. Onneksi minun tuli liikuttua sen verran, ettei ihan kaikki syömingit tarttuneet. Tarttui kuitenkin kaksi kiloa ja risat. On taas tekemistä, jotta niistä eroon pääsen. 

Enimmäkseen oltiin Tanskassa, Fynin saarella. Ihan mukavaa seutua – saa nähdä tuleeko sinne enää poikettua, tuskin – varsin mielenkiintoista oli saareen tutustua, merikin lähellä ja luonto. 
 Viimeisenä päivänä tein vielä kävelyn Kelteminden lahden rannalla. Oli kaunis ja aurinkoinen sää. Pienet simpukankuoret muistuttivat Caminosta, ihan kuin kuiskien että vielä sinun on tänne tultava.
 Göteborgin tuomiokirkko on kaarineen ja riippuvine laivoineen yksinkertaisen mahtava ja kaunis.
 Tiistaina siis palattiin Fynin saarelta ja nyt Göteborgin kautta, meno oli Falkenbergin kautta. Kaiken kaikkiaan reissumme kesti kuukauden päivät. 
 Göteborg – aamuinen näkymä hotellin ikkunasta.
Tuomiokirkon alttari - kaunis.
*
Kotona lehtipuita katsellessa näyttää kuin syksy olisi paljon pidemmällä kuin Tanskassa ja Ruotsissa. Ainakin on paljon kylmempää ja sateisempaa. 

Harakat ja naakat ovat tulleet rohkeiksi poissaolomme aikana. Innoissaan muina miehinä tuossa hyppelehtivät ja nyppivät keskellä pihaa. 

Kivaa niitä on katsella samoin kuin myös varisseita lehtiä. Saarni onkin jo pudottanut mojovan kasan. Kohta se harvointihommeli taas alkaa, mutta otetaan iisisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti