lauantai 14. syyskuuta 2019

Munkebo - Fyns Hoved

Eilen ajeltiin Munkebosta pohjoiseen noin 25 kilometriä kaunista ja mutkaista tietä Fynin saaren niemenkärkeen (Fyns Hoved). Harkitsin kävellä sinne, mutta onneksi en, sillä vastatuuli oli navakka ja pientareet varsin kapeita astella. 
Niemi onkin vallan upea paikka retkeillä; siellä on toiletit, parkkipaikat ja reittejä kävellä. Voi kävellä aivan meren äärellä ja ylös kumpuja, joista huikeat näkymät merelle ja laidunmaille. 
Rantatietä astellessani tuli kaksi hymyilevää saksalaisherraa vastaan. Olivat kuulemma tulleet Kielistä veneellä, mutta eivät voineet palata kovan tuulen takia. No, ei se tuntunut heitä harmittavan.
Pari tuntia niemellä vierähti nopeasti flaneeraten ja maisemia katsellen. Ja minulta kului lähes tunti, kun kävelin niemen ympäri kovassa vastatuulessa. Välillä pysähtelin valokuvaamaan pyynnöstä pariskuntia, ja useita maisemakuviakin tuli otettua.

Oli vallan suurenmoista päästä kiviselle merenrannalle astelemaan ja kapuamaan jyrkkiä kumpuja ylös ja alas. Niin, vallan toista kuin kaupunkien kävelykaduilla flaneerailla. 

Ja se meren tuoksu, levät, niukka kasvillisuus, meren kohina ja tuulen ujellus – kaikki tuo ja auringon värittämät maisemat – kertakaikkisen mahtavaa kokea, hengittää. Siinä on ihmisen sielulle, mielelle ja kaikille aisteille mitä suurinta taidetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti