perjantai 31. toukokuuta 2019

Lagos - Viimeisenä päivänä

Tänään olen ollut 49 päivää Lagosissa ja ehtinyt koluta monia mukulakivikatuja ja -kujia ylös ja alas. Riittäköön nyt tällä kertaa, aamulla lähden junalla muihin maisemiin ja Caminolle.

Jännittääkin, miten jatkoreissaamiseni sujuu, jaksanko helteessä kulkea jos etapit ovat pitkiä ja mäkisiä ja onko riittävästi levähdyspaikkoja. Ja sekin, missä on seuraava yöpymispaikka. No, katsotaan, jos ei suju, lopetan.
 Tähän mäen laelle pysähdyin päivittäin katselemaan horisontissa siintävää merta. Tänäänkin se helmeili ja kimalteli uskomattoman kauniina.

Lokki muuten järjesti mulle hauskan näytöksen, ikään kuin läksiäisiksi. Kahvittelin huoneen ulkopuolella patiolla, tai mikä se nyt on, ja katselin lokin kiitoa sinisellä taivaalla. Ylhäällä liidellessään se raakkui pari kertaa. Halusi kai, että varmasti huomaan näytöksen. Sitten se alkoi.

Lokki näet ruiskautti varsinaisen ammuksen ilmoihin. Hetken valkoinen ruiskaus erottui kauniina ryöppynä. Hajosi ja levittäytyi sitten kuin ilotulitusraketti taivaalla, kunnes koko komeus (paskakasa) putosi yhtenä ryöppynä katolle. Onneksi ei päälleni.

Näky oli hauska - siis tuo lokin hyvin erottuva ammus yläilmoissa - kulkijan iloja sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti