Kätevästi ja
vaivattomasti olen voinut siinä valmistaa pataruokaa jopa pariksi päiväksi
kerrallaan. Puhdistan ja paloittelen ensin porkkanat, sipulit, kukkakaalin, parsakaalin,
valkosipulin ja tomaatit. Kaadan pataan kasvislientä ja juurekset kerralla sekaan
muhimaan. Vielä lisään yrttimausteita, maustepippuria, laakerinlehteä ja mitä
nyt kaapissa sattuu olemaan. Siinä se, silloin tällöin käyn hämmentämässä.
Juureksia kokeilen vaihtelevaisesti: välillä keräkaalia,
purjoa, ja lanttua jne. Ja nyt kun Härkistä on saatavilla, olen jättänyt tumman
soijarouheen pois. Härkis kun on kypsä härkäpapuvalmiste, lisään sen vasta myöhemmin,
kypsymisen loppupuolella.
Eilen minulle tuotiin iso puolikas kurpitsaa. Seuraavaksi kokeilen sitä Härkiksen kanssa ja vaikkapa purjoa tai kaalia joukkoon.
Hyvää oli. Kiitos päivällisestä!
VastaaPoistaKiva kun kävitte ja kiitos kurpitsasta!
VastaaPoista