sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Helposti pataruokaa

Kaupoissa on nyt saatavilla hyviä kotimaisia juureksia yllin kyllin. Niinpä CrockPot-patani on porissut ahkerasti.



Kätevästi ja vaivattomasti olen voinut siinä valmistaa pataruokaa jopa pariksi päiväksi kerrallaan. Puhdistan ja paloittelen ensin porkkanat, sipulit, kukkakaalin, parsakaalin, valkosipulin ja tomaatit. Kaadan pataan kasvislientä ja juurekset kerralla sekaan muhimaan. Vielä lisään yrttimausteita, maustepippuria, laakerinlehteä ja mitä nyt kaapissa sattuu olemaan. Siinä se, silloin tällöin käyn hämmentämässä.
 
Juureksia kokeilen vaihtelevaisesti: välillä keräkaalia, purjoa, ja lanttua jne. Ja nyt kun Härkistä on saatavilla, olen jättänyt tumman soijarouheen pois. Härkis kun on kypsä härkäpapuvalmiste, lisään sen vasta myöhemmin, kypsymisen loppupuolella.

Eilen minulle tuotiin  iso puolikas kurpitsaa. Seuraavaksi kokeilen sitä Härkiksen kanssa ja vaikkapa purjoa tai kaalia joukkoon.

2 kommenttia: