keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Seniorineuvola

Hämmästyin, kun yhtenä päivänä sain kutsun seniorineuvolan terveystapaamiseen. Yllätys minulle tämä lakisääteinen käyntioikeus, vaikka on ollut voimassa jo parin vuoden ajan. 

Kutsukirjeen ohessa oli myös omaishoidon arviointilomake: piti rastittaa vaihtoehdoista omahoitoani parhaiten kuvaava vaihtoehto.

Siinä rastittaessa ajattelin miten onnekas olenkaan, kun sain laittaa rastin kaikkiin kohtiin, kuten ”Lepo ja uni”, ”Päivittäinen liikunta” jne., että ”Olen tyytyväinen tilanteeseen”.

En sentään saanut tapaamisessa neuvolakorttia, sellainen lilanvärinen olisi kiva.

Vastaanotolla mitattiin verenpaine, pituus ja paino sekä kyseltiin kaikenlaista asumiseen ja sosiaaliseen puoleen liittyvää, ja sitäkin miten olen varautunut tulevaisuuteen omien voimien heiketessä. Herättäviä ja kimuraisia kysymyksiä.

Kotilukemiseksi sain infoa edunvalvontavaltuudesta ja hoitotahdosta sekä kehotuksen jatkaa aktiivista elämääni.

Vähän hämmentynyt olo käynnistä tuli ja pelottavakin. Aivan kuin olisin jo vanha! :) Ja kaikki sairaudet, kuten muistisairaus, diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, lihasheikkoudet, ihan tuossa jo kynnyksen takana, oven takana odottamassa. No, ehkä tarvitsin tällaisen herätyksen – tiedä sitten.

Kaiken kaikkiaan seniorineuvola on todella tärkeä ja motivoiva. Niin ja onhan se hyvä herätellä varautumaan, että terveys ja voimat eivät ole ikuisia - kenellekään.

 
Neuvolakäynnin jälkeen kapusin lähialueen poluille rauhoittumaan ja nauttimaan ihanasta keväisestä säästä. 
 

2 kommenttia:

  1. Terve seniori!

    Minä sain omasta eläkevakuutusyhtiöstäni kirjeen vanhuuseläkkeeni alkamisesta 1.8.2016. Ihan hyvältä tuntuu. Enää 37 aamua työtä, jep!
    Meillä täällä Pohjanmaalla on aurinkoista ja kylmää. Aamulla oli - 7 astetta pakkasta mutta viikonlopuksi lämpenee. Eli ihan hyvä ulkoilu- ja lenkkikeli.

    Voikaa hyvin!

    Seija

    VastaaPoista
  2. Hei Seija, tervetuloa sitten elokuussa joukkoon!
    Kiva kuulla, että odotat eläkepäiviä etkä haikaile työpäivien perään.
    Mukavaa viikonloppua teillä siellä!

    VastaaPoista