lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pitkällä lenkillä

Aamulla kävelijä tähyili ikkunasta ulos – näkymä oli synkänpuoleinen – vettä ripsahteli, oli pilvistä ja kovin kovin harmaalta näytti. Se oli eilen kun kävelijä kuuli radiotoimittajan sanovan hauskasti jotenkin näin, että ulkona näyttää pilviseltä ja harmaalta, kun on pilvistä ja harmaata.
 
Kävelijä istahti toviksi kirjoittamaan ja miettimään väitöstyötään, kunnes selässä alkoi tuntua. ”Ei tämä istuminen sovi minulle enää, olen istunut aivan liikaa elämässäni”, totesi kävelijä harmissaan.
 
Onneksi iltapäivällä sää kirkastui ja kävelijän mielikin meinaten, että nyt on hyvä ilma lähteä lenkille.  


Kävelijä asteli märän kiiltävää tietä pohtien mielessään niitä näitä. Kävelijän mieli on kovin levoton, se odottaa Caminon kutsua vaellukselle.

Hyvä ilma tehdä nyt kunnon lenkki, kylläpä mustakottaraiset ovat innoissaan, ja näkipä kävelijä kevään ensimmäiset västäräkitkin erään pihamaan nurmella hypähtelemässä.

Tänään on Mikael Agricolan päivä, mutta ei juuri näy suomenlippuja tangoissa, kas kummaa. Valkoisina ja paljaina lipputangot loistavat kuin purjemastot, ihmettelee kävelijä.

Kävelijän jalkoja alkoi painaa ja kropassa tuntua kankeutta. No ei ihme, sillä kävelijän SportsTracker näytti kotipihalla 9.96 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti