tiistai 26. huhtikuuta 2016

Räntää, räntää

Tänään, toisin kuin eilen, on koko päivän satanut räntää ja ollut kolean kylmää. Ei tehnyt mieli lenkille.


Eilen sain tehtyä pidemmän lenkin uusilla Hanwageillani. Nämä tuntuvat sopivilta ja ovat kevyemmät kuin mitä entiseni ovat.

Lenkin alussa tuuli hieroi kasvojani, sitten pienet rakeet nipistivät, ja vielä pieni sadekuurokin antoi kasvohierontaa. Sen jälkeen olikin aurinkoista käyskennellä raikkaassa säässä.

Kovin märkää on vielä metsässä ja tienpenkat upottavia. Huomasin sen kun astuin ojan reunalle valokuvamaan, niin siinä samassa toinen jalkani upposi pehmeään liejuun.

***
Aamulla heräsin ennen kuutta palokärjen äänekkääseen päristelyyn. Se näet on valinnut jonkun räystäslaudan hakattavakseen. Ääni on valtava, aivan kuin mopo pörräisi peltikatolla. Sen on pitänyt valita kohteekseen uusi kovaääninen, koska kaikki puhelin- ja sähkötolpat on tästä lähistöltä poistettu. Ennen sen mielikohde oli tolpan päällä oleva peltilevy. Siitä se sai näin keväällä mahtavan pärinän aikaiseksi.
***
Motivaatio on kuin ravinto. Sitä pitää saada kunnon annos päivittäin, jotta ihminen pysyisi voimissaan.  -Norman Vincent Peale, suomentanut Taija Mård

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti