maanantai 30. joulukuuta 2013

Hetki tilinpäätökselle

Siinä missä joulun aika kirvoittaa muisteluun, niin vuodenvaihde innoittaa tutkailemaan, mitenkä se nyt oikein menikään, se eletty vuosi taas kerran.

Vuodenvaihteen lähetessä minulla on tapana katsastaa tehdyt tavoitteet, päämäärät, elämänasenteet jne. Tarkistaa muistiinpanoista, mitä oli tehtävä.

Noin vuosi sitten tulikin tehtyä kaikenlaisia listauksia ja suunnitelmia.

Yhteenvetona voin todeta, että suuremmat tavoitteet ja päämäärät ovat vielä kesken, tosin hyvässä menossa. Niistä pitää vain itselleen - usein, mielellään päivittäin – muistutella ja vaalia, jotta toteutuvat.

Vaativampaa sen sijaa on analysoida ja katsoa uusin silmin kaikkea mikä ärsyttää, ja tehdä sille jotain. Niin, ymmärtää missä on virhe taikka vika tai mikä ei ole hyvin. Tätä kautta, kuten Nicholas Andersson kirjoittaa (Forum 2013, nro 12, s. 14), voi auttaa itseään parantamaan omaa tai läheistensä elämää. Anderssonin mielestä kannattaa miettiä, missä asiassa minä tai toinen on todella tyytymätön ja miten voi parantaa elämänlaatuaan. 


***

Vesi on yllättävän korkealla, ja ruoho viheriöi reunoilla (30.12.2013).

Vähäjoki virtaa valtoimenaan: velloo, pauhaa ja kohisee kuin keväällä ikään. Sitä katsellessa ja kuunnellessa johtuu mieleeni kesäinen mahtava Koskinäytös Imatralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti