keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Valokuvanäyttely - Karjala

Mielenkiintoinen ja nostalginenkin näyttely ”Karjala – kuvina muistojen laulumaista” on esillä vielä huomenna torstaina ja perjantaina Paimion kaupungintalon näyttelyparvella.

Paimion Karjalaseuran ja Johannes-Seuran yhteistyönä järjestetty näyttely on kuvallinen historia luovutetusta Karjalasta. Historiallisia kuvia on Viipurista, Terijoesta, Sortavalasta ja Käkisalmesta.

***
Niin, kun malttaa viivähtää hetken Karjalan historiaa valottavassa ison valokuvan äärellä, alkaa historia muuntua todeksi: kuva muistuttaa lapsena kuullusta karjalaisen tarinasta, lauseesta, laulusta tai runopätkästä. Silloiset kertomukset tai sanonnat siitä, millaista ennen oli, mitä tapahtui kun piti äkkiä lähteä, mitä kaikkea pitikään jättää ja mitä kaikkea sinne entiselle kotiseudulle jäi, eivät avautuneet lapselle kaikkine merkityksineen.
 
Vata nyt vanhempana osaa laittaa kuulemansa historian yhteyteen, kokonaisuuteen ja ymmärtää mitä kaikkea ahdistusta vanhempamme ovat joutuneet kokemaan.
 
Ja myös heidän muassaan tuomat perinteet ja taidot tuntuvat nyt arvokkailta kuin myös heidän iloisuutensa ja optimistisuutensa arjen askareissa.
Ilta-sanomien valokuvanäyttelyyn ehtii vielä. Käy kokeilemassa, mitä valokuva kertoo sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti