tiistai 5. marraskuuta 2013

Puhelinkameralla kokeilua ja opettelua

Vanhalla vuoden 2005 digikameralla otettu

Puhelimen kameralla otettu.

Samon tämä on otettu puhelimella.
Tuntuu, että kestää ennen kuin osaan kuvata puhelimella edes sen vertaa kuin vanhalla kamerallani.

Puhelinkamera taitaa liikahtaa, kun näppäilen, tai miksi kuvat ovat epätarkkoja? Voisko se vaikuttaa, kun lisään kuvat (kaksi alimmaista siis) puhelimesta postaukseen BlogPressin kautta? Kamerakuvan lisään suoraan postaukseen tietokoneelta, jonne olen tallentanut kameran kuvat. Tällöin kuvat näyttävät isommaltakin.

Tuon kokoeron kuvissa olen huomannut myös matkoilla. Kun olen siirtänyt kuvat kamerasta iPadiin ja Blogpressin kautta sitten haen valitun kuvan framille postaukseen, niin siinä kuva näyttää pienemmältä kuin tietokoneelta lisäämäni kuva. Tai jos pienempi koko johtuukin BlogPress-sovelluksesta?

2 kommenttia:

  1. Hei, huomasithan, että kameralla ottamasi kuva on blogissa normaalisti ja iPhone kuvat taas ovat googlen Picasa-verkkoalbumissa. Se voi olla syy siihen miksi kuvat näkyvät eri kokoisina: eri sovellukset pakkaavat kuvia eri tavoin.

    Puhelimella kuvatessa pitää odottaa, että kamera ehtii tarkentaa haluttuun kohteeseen ja sitten hyvin kevyesti painaa laukaisinta, muuten kuvat voivat tärähtää. Ja salamaa kannattaa käyttää lähikuvissa erityisesti aurinkopäivinä. Omalla puhelimellani saan aika huonoja kuvia oikeaan kameraan verrattuna.

    -K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentoinnistasi!
      Kuvaaminen puhelimellani tuntuu vaativan paljon totuttelua ja harjoittelua. On se vallan eri asia tähdätä ohuella, korttimaisella kameralla kuin paksulla digipokkarilla.
      Laukaisinkin on tosi herkkä, ei tarvitse kuin vähän hipasta, niin jo räpsähtää, ja melkein pelästyn.

      Poista