sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Täydennysistutus

 
Tänään tällaisella helteellä ei ollut aivan viisasta lähteä taimikkoon. Mutta mikään ei pidätellyt, kun sisko soitti, että nyt olisi parikymmentä kuusentainta tarjolla.
Lähtiessäni puolen päivän aikoihin lämpötila oli ulkona +25,1 ja sisällä +24,2 astetta.  Taimikossa, jonne aurinko oikein helotti, oli aivan mahdottoman helteistä. Olin tuupertua sinne jo valtavan pitkäksi venähtäneen heinän ja nokkosten sekaan.

Vesipullokin jäi autoon, ja auto oli pienen kävelymatkan päässä. Muutaman taimen sain sentään istutettua kuivaan ja kovaan maahan ennen kuin alkoi ”huipata” sen verran, että tajusin lopettaa.

Siskon luona sain levähtää ja ”prakata”, ison tammen alla varjossa, kunnes olo alkoi tuntua paremmalta, joten taas piti yrittää saada muutama taimenplanttu maahan. Pari tainta sain laitettua, kun taas tuli kehno olo, joten nyt annoin periksi – oli vielä puolen tunnin ajomatkakin edessä.

Kotona puoli kuuden aikoihin sisälämpötila oli +23,6 ja ulkona 27,2!

Muutama taimi jäi seuraavaan kertaan. Laitoin ne varjoon viileään ja lisäsin vähän vettä, niin eiköhän ne pärjäile jonkin aikaa.

Monivuotiset orvokit saattavat olla väritykseltään mitä kauneimpia.

Ojanpientareetkin ovat vielä kukkeimmillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti