keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vaelluksella



Vekkeli, Pirkko ja Jäppinen, Liisa 2012. Tätinä taipaleella. Erilainen vaellus Santiago de Compostelaan. Helsinki-kirjat Oy, Helsinki. 251 s.
Aivan kuin olisin Vekkelin ja Jäppisen mukana kulkemassa Espanjan legendaarisella Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä, kun luen heidän vaelluskirjaansa. He vaelsivat noin 800 kilometrin Camino Francésin eli ranskalaisen reitin neljässä osassa viiden vuoden aikana.
Vekkeli ja Jäppinen kuvaavat kirjassaan sanoin ja kuvin vaelluksellaan kohtaamiaan ihmisiä, luontoa, kulttuuria ja pieniä värikkäitä sattumia. Heidän asenteensa on kiehtova: matkan voi tehdä voimiensa ja tuntojensa mukaan, pysähdellen ja nauttien.

Kirjan johdannossa Pirkko Vekkeli esittää houkuttelevan kutsun lukijalle : ”Lähde! Kyllä sinä voit lähteä, ei se vaadi trimmattua kuntoa, nuoruutta tai mitään ihmeellistä. Lähde, kun se nyt on siellä, se tie.”

No, siinä olisi haastetta meikäläiselle. Toistaiseksi riittäköön kuitenkin vaeltelu lähimaastossa, Suomen niin kauniissa luonnossa kesäkukkien ja heinien keskellä - niin, ja taimikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti