sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Strindberg

 
Johan August Strindbergin kuolemasta on kulunut 100 vuotta (14.5.1912). Sen kunniaksi luen viimein Olof Lagercranzin kirjoittaman elämäkerran.
Lagercrantz, O. 2007 (1979/1980). August Strindberg av Olof Lagercrantz. Plus Eftertankar om Srindberg. Bonniers Förlag, Tukholma. 675 s.
Äitienpäivänä saamani upea hortensia alkaa piristyä.

Sireenipensaamme kukkii tänä vuonna kovin harvakseltaan, pitäisi leikata alas.

2 kommenttia:

  1. Se on nyt sillälailla ettei olekaan kun pitää noin paksuja kirjoja lukea vaikka sirenit on hädässä. Jos ei muu auta niin laita se lagerpökäle sinne pensaan juureen niin lähtee sireenit kasvamaan Ruotsiin asti. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alpo, totta puhut. Huonolla omatunnolla luen Strindberiä ja muita kirjoja ja vielä kesäaikaan, kun pitäisi hoitaa taimia, pensaita, puita jne.

      Tänään oli Turun Sanomissa, että nyt Joycen Odysseus on Ulysses. Juuri kun on saanut kahlattua läpi Saarikosken käännöksen samaisesta kirjasta, tulee uusi käännös Leevi Lehdon suomentamana (Gaudeamus 2012, 857 s.), joten ei klassikoiden lukemiselle loppua näy.

      Strindbergin lukemisessa on se hyvä puoli, että tulee samalla luettua Lagercrantzia. Katsos, kirjassa on elämää, elämä on kirjassa.

      Poista