keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Kävin Lontoossa, osa IV/V: Gipsy Hill; Hever; Penshurst; Leigh

Neljäntenä aamuna jännitti: ohjelmassa oli lähteä pitkälle, yli 14 kilometrin kävelylenkille maaseudulla. Jännitti: kestääkö pouta vai saammeko sateessa taivaltaa; jaksanko, en ole näet vähän aikaan kävellyt yli 10 kilometrin lenkkiä. Mutta reitti oli kuvattu helpoksi ja merkattu ja into kova, ja olihan Johannes mukana. 

Matkasimme Gipsy Hillin asemalta junalla Heverin asemalle. Sieltä alkoi kävelyreittimme: Hever–Leigh (Kent)

Hever Castle & Gardens

Edenbridge – Chiddingstone

Ei näkynyt luuria  - matkalla lounastamaan 
Tonbridge – Penshurst; Penshurst Place & Gardens

Päivästä suurenmoisesta tuli pitkä: Aamulla kahdeksan maissa olimme juna-asemalla ja illalla kahdeksalta asunnolla. Olimme kulkeneet maaseudulla niittyjen poikki, lounastaneet, käyneet iltapäiväteellä ja harhailleet säkkipimeässä reittiä etsien. 

Käytin apuna kännykän lamppua, jotta näkisin mihin astua. Välillä huutelin Johannesta, että missä olet? Ei ollut kaukana, ihan edessäni. 

Illalla Johannes jaksoi vielä kuurata kylpyammeessa (jossa sihti) lenkkikenkämme puhtaaksi savesta ja kaikenlaisesta karjamönjästä, huh, olipa näky. Kävely oli pitkä ja innoittava! Ei tullut sadetta, vaikka hilkulla oli, vain jokunen kuiva tippa alkuillasta. 

Hyvin jaksoin, vahingoitta selvittiin, mahtaako tuntua aamulla jaloissa, tuumailin illemmalla. Ja miten ihania maisemia näinkään, äärest kiitollisena jälleen muistelen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti