sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Kävin Lontoossa, osa III/V: Gipsy Hill; Haggerston; Fitzrovia

Kolmantena päivänä ei tehty kävelylenkkiä vaan ohjelmassa oli museokäynti ja yliopiston tiloihin tutustuminen 

Aamiaiseksi Johannes ehdotti, että tekisi meille vegeburgerit. 

 

Hetken emmin, ajattelin sen olevan liian tuhti aamiaiseksi, mutta sitten meinasin, että onpa kiva nähdä miten hän sen valmistaa. Näppärästi se sujui lisukkeineen päivineen. Yllätyin kovasti burgeripihvin rakenteesta, kuin lihaa, mutta ei ollut vaan täyteläinen ja makoisa kasvis sellainen, eikä lainkaan liian tuhtia. Kahvin ja juuri puristetun tuoremehun kera se solahti niin että hyvä kun ehdin nielaista. Nam, nam! 

Syödessäni vilkaisin telinetyön edistymistä: hyvästi on edennyt, vaikka aloittavatkin myöhään, noin 9–10 aikoihin. 

Kotimuseokäynti oli virkistävä ja mielenkiintoisin kollaaseineen. Esillä oli eri aikakausilta ihmisten kotien oleskeluhuoneita ja muita tiloja, kodinkoneita jne. Käynnin kruunasi rauhallinen kahvitteluhetki museokahvilassa ja antoi voimia seuraavaan kohteeseen. Se oli Birkbeck, University of London, jossa J. opiskelee matikkaa ja jossa hänellä oli alkuillasta luento.

Olin toivonut nähdä hiljattain valmistuneen uudisrakennuksen. Sinne piipahdimmekin ensin. Sinne en olisikaan päässyt ilman Johanneksen esittelyjä: valvonta oli tiukkaa. 

Hienot ja modernit luentosalit ja muutkin tilat! Kumma jos ei oppi virtaa päähän ja edistä ajattelua, meinasin. Valtavan suuri kirjakauppakin on lähettyvillä, käväisimme, mutta sinne en voinut jäädä katselemaan, enkä kirjaan tarttua, vaan pikakahville yliopiston kuppilaan ja siellä sitten odottelinkin J:n luennon loppumista. 

Mielenkiintoinen, kovin mielenkiintoinen päivä tämäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti