maanantai 8. huhtikuuta 2019

Lissabon-Faro

Päätin lähteä Faroon ja katsoa millainen paikka se on ennen kuin jatkan Caminolla. Aamu oli eilisen sateen jälkeen raikas ja taivas pilvetön, joten ensin meinasin  kävellä rautatieasemalle. Mutta sitten, kun reitti sinne majapaikasta oli epäselvä, otinkin taksin lennosta. Ja hyvä kun otin, minulla olisi kävellen tuhraantunut tunti jos toinenkin.

Siitä kaikki alkoi vyöryä kiivaasti, aamukahvikin jäi juomatta. Taksista näet suoraan lipun ostoon ja sitten jo laiturilla olevaan junaan. Kello 8:23 jämptisti aikataulun mukaan lähdettiin liikkeelle.

No, vähän vaistonvaraisesti minun tulee toimittua, kuten aina, saanpahan siitä säpinää.

Faroon kestää junalla jokseenkin yhtä kauan kuin Portoon. Matkalla näin laajoja eukalyptus- ja korkkipuumetsiä, lammas- ja hevoslaumoja.

Perillä ryntäsin tietysti ensimmäiseen kuppilaan aamupalalle. Ihan kuin täällä olisi edullisempaa ruokailla ja kahvitella kuin Lissabonissa. Kahvipaikasta sain lisäohjetta eilen varamaani hostelliin.

Albergueta tämä majapaikka kyllä muistuttaa: makuuhuoneessa on neljä kerrossänkyä ja yhteiset pesu- ja WC-tilat. No, hintakin on alberguen luokkaa, 12,50/yö. Yksi peti näyttää varatulta, taitaa joku mieshenkilö siihen tulla.
Siistit, selkeät tilat täällä, edellinen majapaikka Lissabonissa oli vähän niin ja näin, ja kalliimpikin. Majoituttuani tein kierroksia lähialueella, varovaisia tutustumisflaneerauksia, katos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti