keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Lagos - Kalahalli

Aamuisin ja iltaisin mustarastaat lurittelevat hartaasti ja pitkään. Ja lokit ne vasta kummallisesti ääntelevät, suuriakin ovat ja kaakattavat kuin kanat.

Välistä ne metelöivät kuorossa, merkillisesti kiljahtelevat, rääkäisevät, honottavat, kirkuvat ja kiekuvat. Moniäänisiä ja outoja ääniä tosiaan, hauska niitä on kuunnella.

Aamuisin on tullut tavaksi pistellä mäkeä alas kuppilaan ihmisten joukkoon. Mäen yllä katseeni viivähtää auringon alla kimmeltävään merinäkymään. Ihmeellisesti vähän utuisesti se säteilee. Tästä aamuisesta näystä sieluni nauttii.

Aika pian aamusella kuppila täyttyy ihmisistä ja puheensorinasta, josta en ymmärrä hönkäsen pöläystä. Mukavaa sitäkin on kuunnella, erilaista ääntelyä kuin lokkien.
Kahvin ja juustosämpylän (yht. 2,60 €) nautittuani saan vauhtia kävellä edemmäs. Ja tulen suuren kalahallin kohdalle. Kivan viileältä halli tuntuu, niin pistäydyn sisään katsomaan sitäkin elämää ja menoa.





Jo onkin vilkasta meininkiä ja kova trafiikki paikallisten ja turistien ostaessa kaikenlaista. Yläkerrassa on kahvila ja hedelmäosasto ja vielä ylempänä ravintola josta upeat näkymät rantabulevardille.

Sellainen päivä eilen, paljon kävelyä ristiin rastiin pitkin katuja ja kujia. Tänään onkin ollut sitten sadepäivä.

1 kommentti:

  1. Sujuipa taas kankeasti tämä blogipäivitys, kuvat ja tekstit menevät vinksin vonksin ja loppupäätä en saa korjattua.

    VastaaPoista