lauantai 9. helmikuuta 2019

Mukailtu hernekeitto

Keitokseni ja kokkaukseni ovat yleensä yksinkertaisia, mutta varsin terveellisiä.
Esimerkiksi hernekeitto, jota silloin tällöin teen, on helppoa ja yksinkertaista valmistaa, todella helppoa. Yön yli liotetut herneet (suomalaiset) huuhtelen ja laitan Crock-Pot-pataan. Lisään seitsemän desiä vettä ja annan tutista noin tunnin.
Sillä aikaa paloittelen sipulit, juurekset. Lisään ne ja mausteet kaikki kerralla pataan muutamaksi tunniksi porisemaan. Ja sit lenkille! 

No, välillä kyllä keittoa hämmentelen. Ja kun herneet ovat hajonneet, nousseet pinnalle ja juurekset sopivan pehmeitä, katson keiton olevan valmista. 

Lopuksi yrttejä sekaan, ja niitäkin kuten juureksia sen mukaan mitä kotosalla on, sammutan virran padasta ja annan vielä hautua vajaa puoli tuntia. 

Ainekset: 3 dl kotimaisia luomuherneitä, 7 dl vettä, 1-2 sipulia, 2-3 valkosipulin kynttä, 4 porkkanaa, 1 palsternakka, pala selleriä, 1 tl maustepippuria, muutama laakerinlehti, 2 tl meiramia, 2 kpl kasvisliemikuutiota (luomua). 
Piti lisätä persiljaa, mutta unohtui.
Herneiden tilalle laitan joskus Härkistä, muuten valmistan samaan tapaan. Hyvää siitäkin tulee.

1 kommentti: